banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

Atatürk Barajının doluluk oranı azaldı

Türkiye’de kuraklık sorunun tartışıldığı bu günlerde Şanlıurfa Atatürk Barajındaki su oranı rahat nefes aldırdı. DSİ’den alınan bilgilere göre; herhangi bir yağışın olmaması durumunda dahi Atatürk Barajında iki yıllık su olduğu belirtildi.

Normal şartlarda 542 metreküp olması gereken su seviyesinin bu yıl 533,92 metreküp olduğu doluluk oranının ise 5 milyar 300 metreküp olduğu ifade edildi.

Atatürk Barajının geçen yıl ki doluluk oranının yüzde 60,8 olduğu belirtilirken bu yıl ki doluluk oranının ise geçen seneye göre yüzde 12 azalmayla yüzde 48,6 olduğu belirtildi.

Elektrik üretimi için günde 51 milyon metreküp su harcanırken tarımsal sulamaya ise yılda 2,5 milyon metreküp harcandığı belirtildi.

Geçen yıllara göre doluluk oranında bir azalma olduğu görülen Atatürk Barajında kuraklık yaşanması durumunda iki yıllık su olduğu ifade edildi. (Mustafa Bikeç-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.