banner2
Öne Çıkanlar Şırnak Akçakale Urfa Fevzi Demirkol ilçe

'Aşura direniş ve matemdir'

İmam Hüseyin ve 72 yareninin şehit edildiği Muharrem’in 10’uncu günü olan Aşura nedeniyle açıklamalarda bulunan Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) üyesi Molla M. Salih Şimşek, Aşura’nın bir direniş ve matem günü olduğunu vurguladı.

Aşura’da meydana gelen olaylara değinen Şimşek, “Bugünü anlamak ve anmak için Kerbela’yı, İmam Hüseyin’i, yarenlerini ve onların karşısında yer alan düşmanlarını iyi anlamak ve tanımak zorundayız. Çünkü dostlar kadar düşmanlarımızı özellikle de bizden görünen düşmanlarımızı iyi tanımamız gerekiyor.” dedi.

Aşura’nın rolüne vurgu yapan Şimşek, “Bugün, direniş kültürünü aldığımız ve öğrendiğimiz en önemli gündür. Yalnız da olsak, çepeçevre de kuşatılsak ve bütün sevdiklerimizle beraber katledilsek de zulme ve zalime karşı başkaldırmayı ve mazlumların elinden tutmayı öğrendiğimiz gündür. Bu açıdan bugün direniş günüdür. Ama beri tarafta cennet gençlerinin Efendisi, Efendimizin (as) iki Reyhanı’ndan biri olan ve yer ile göğün, bütün kainatın kendisine kanlı yaşlarla ağladığı İmam Hüseyin ve yarenlerinin hunharca katledildiği gün olması itibariyle de bugün, matem günüdür. Efendimizin (as) ve bütün kainatın ağladığı bir Zat’a ağlanmaz mı, ağıt yakılmaz mı ve matem tutulmaz mı?” ifadelerini kullandı.

Hz. Hüseyin’in kıyamına da dikkat çeken Şimşek, “İmam Hüseyin’in kıyamı tarih boyunca tüm mazlumlar için bir örnek olmuştur. Burada dikkat çekilmesi gereken bir husus da, İmam Hüseyin’in kendilerinden görünen bir zalime karşı başkaldırmasıdır. Bugün yaşadığımız en büyük sorunlardan birisi, kendimizden olan zalimlere yeteri kadar ses çıkaramamak ve karşı koymamaktır. Yani bir şekilde kendi zalimimizi koruyup, kolluyoruz. Oysa zalim kim olursa olsun ve zulüm nereden gelirse gelsin Müslüman olarak bunun karşısında durmak mecburiyetindeyiz. İşte Aşura günü Kerbela’da şehid edilen İmam Hüseyin bunu bize öğretmiştir.” diye konuştu. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.