banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

ASKİ'den

Su ücretlerinin yüksek olduğu eleştirilerine maruz kalan Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Diğer illere göre Adanalıların suyu yüksek ücret ödeyerek içtikleri iddiasının doğruyu yansıtmadığını savunan ASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye’de en ucuz su satan 7 Büyükşehir Belediyesinden birinin Adana olduğu belirttiler.

Söz konusu iddialar üzerine birçok belediyenin su fiyatlarının incelendiği kaydedilen açıklamada, “Yapılan incelemelerde birçok belediyenin su fiyatlarına kademeli tarife uyguladığı gözlenirken, ASKİ’nin içme ve kullanma suyunu kademesiz olan tarifeyi abonelerine sunduğu ortaya çıkmaktadır. Yani Adanalılar kaç ton su kullanırsa kullansın, suyun birim fiyatı değişmiyor.” ifadelerine yer verildi.

Kasım 2015 tarihi itibariyle Büyükşehir Belediyelerinin içme ve kullanma suyu mesken fiyat tarifelerini; Adana 2,96 TL, Adapazarı 3,01 TL, Samsun 3,08 TL, Hatay 3,25 TL, Mersin 3,80 TL, Gaziantep 4,08 TL, Ankara 4,56 TL, İzmir 5,72 TL, İstanbul 6,06 TL. olarak tespit ettiklerini belirten ASKİ yetkilileri, “Bu tarifeler merkez ilçelere aittir. Adana Su ve Kanalizasyon İdaresinin, 5216 ve 6360 Sayılı Kanunlar vasıtasıyla tüzel kişiliği sona ererek köyden mahalle statüsüne dönüşen yerleşim yerlerine uyguladığı fiyat tarifesi, atık su bedeli dahil, 0.81 kuruş ile en ucuz su temin eden kurum olduğu belirlenmiştir.” bilgisini paylaştılar.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.