banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Askerler Davul zurnayla karşılandılar

Şanlıurfa'da binlerce asker adayının katıldığı askerlik sevk işlemleri sırasında renkli görüntüler yaşandı.
Şanlıurfa Askerlik Şubesi önüne sabahın erken saatlerinde giden asker adayları, Türk bayraklarıyla davul zurna eşliğinde halay çekti. 1990/2 tertip asker adaylarının sevk işlemleri Şanlıurfa Askerlik Şubesi'nde sabahın erken saatlerinde başladı. Sevk işlemlerinin sırayla yapıldığı askerlik şubesi önünde yoğunluk oluşturan Mehmetçik adayları gönüllerince eğlendi. Şubedeki askerler tarafından, sevk işlemleri için bekleyen gençlere Türk bayrakları dağıtıldı. Asker adayları daha sonra saatlerce davul zurna
eşliğinde oynayarak halay çekti. Askerlik Şubesi önünde Türk bayrakları açıldı, halaylar
çekildi. Bir taraftan sevk işlemleri için form dolduran asker adayları, diğer taraftan da halay çekerek, askere gitmenin mutluluğunu yaşadı. Askerlik Şubesi Başkanı Personel Albay Abdulbaki Gerek, rütbeli komutanlar, askerler ve asker adayları kol kola girerek davul-zurna eşliğinde halay çekti.
Sevk işlemlerinin yapıldığı Askerlik Şubesinde bekleyen asker adayları, heyecanlı olduklarını belirterek, her Türk evladının yapması gereken göreve gururla hazır olduklarını söyledi. Askere gidecekleri için mutlu olduklarını söyleyen genç Mehmetçik adayları, Türk vatanı için canlarını seve seve feda edeceklerini ifade ettiler.
Askerlik şubesi Başkanı Personel Albay Abdulbaki Gerek, asker adaylarına yaptığı konuşmada, askerlik yer belirlenmesinin bilgisayar ortamında olduğunu ve bunun dışarıdan kimsenin değiştirmeye yetkisinin olmadığını söyledi. Gerek, asker adaylarına bulundukları yerlere göre yol süresi verdiklerini kaydederek, her vatan evladının bu vazifeyi yerine getirdiğini belirtti. Bağımsızlığın simgesi Türk Bayrağı'nın göklerde dalgalanması için her vatan evladının bu vazifeyi yerine getirdiğini ifade etti.
Yapılan işlemlerin ardından, Askerlik şubesi önünde bekleyen asker adayları davullarla, zurnalarla eğlenirken, ellerinden Türk Bayrağını düşürmedi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.