banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon ak parti Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Ağaoğlu

Asker adaylarının dikkatine ve duyuru

Şanlıurfa Askerlik Şubesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 22–25 Şubat 2010 Er celbinde sevke tabi yükümlülerden silâhaltına alınacak yükümlülere ait celp ve sevk haber metni aşağıya çıkarılmıştır.

CELP VE SEVK GÜNLERİ İLAMI

1. Şanlıurfa il merkezine kayıtlı olup askerliklerine 01 Temmuz 2009 ile 02 Ocak 2010 tarihleri arasında karar aldıran er statüsündeki yükümlülerden erken sevk talebi MSB' lığınca kabul edilenler 1990/1 tertip olarak 23–25 Şubat 2010 ve 06–08 Nisan 2010 tarihlerinde iki grup halinde silâhaltına alınacaklardır.

2. Şevke tabi tutulanların sınıf ve eğitim merkezlerini gösterir listeler askerlik şubesi ilan levhasına asılmış olup, isteyenler öğrenebileceklerdir. Sevk evrakları 12 Şubat 2010 tarihinden itibaren verilmeye başlanacak olup toplu şevkler ise, 22–25 Şubat 2010 tarihleri arasında yapılacaktır.

3. Sevk evraklarını almak üzere başvuracak yükümlülerin nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

4. Askere alınacakların sevk evraklarını en geç 25 Şubat 2010 tarihine kadar almaları gerekmektedir. Sevk evraklarını almayanlar ile aldığı halde birliklerine katılmayanlar bakaya suçunu işlemiş olacaklarından askeri mahkemeye verilerek cezalandırılabilecekleri için yükümlülerin zamanında sevk evraklarını almaları ve birliklerine katılmaları menfaatleri icabıdır.

DUYURU

1.                  Askerlik hizmeti esnasında ölen veya malul olmaları nedeniyle kendisine t.c. Emekli sandığı tarafından aylık bağlanan yedek subay, erbaş ve erlerin kendilerinden sonra hizmet sırası gelen erkek kardeşleri istekleri halinde askerlik hizmetinden muaf tutulmaktadırlar.

2.                  Askerlik hizmetini yaparken terör nedeniyle şehit olanların bir kardeşi askerlik hizmetinden muaf tutulsa dahi, diğer kardeşlerinden birisi ile çocuklarından birisi ailesinin ikamet adresine yakın bir birliğe tertip edilmektedir.

3.                  Şehit veya malul subay ve uzman erbaşlar ile devlet memuru iken terörle mücadelede veya teröre muhatap olarak şehit veya malul olanların çocuk veya kardeşlerinin muafiyet hakkı yoktur. Ancak bunların çocuklarından birisi ailesinin ikamet adresine yakın bir birliğe tertip edilmektedirler.

4.                  Kardeşleri halen batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Mardin, muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Van illerindeki birliklerde yedek subay, erbaş ve er olarak hizmet yapanlar temel eğitim sonrası bu illerde görevlendirilmemektedir.

5.                  Bu illerde daha önce görev yaparak terhis olanların kardeşleri ve hizmet sırası gelen ilk kardeşten sonraki diğer kardeşler uygulama kapsamı dışındadır.

6.                  Durumunuz, yukarıda açıklanan maddeler kapsamda ise, askerlik şubesi başkanı veya işlem memuruna bildirerek bu hususları sevk evrakınıza yazdırınız ve yazıldığını kontrol ediniz.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.