banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Asansör bakımının ihmali ölüm getiriyor!

Binaların vazgeçilmezi olan asansörlerin en büyük problemi ise bilinçsizce kullanımıdır.  İnsan sağlığının yapılan uygulamalarla en üst seviyede tutulduğuna dikkat çeken Asansör Teknikeri İbrahim Gülmez, konuyla ilgili şunları söyledi:

 

VATANDAŞLAR ASANSÖR KONUSUNDA DUYARLI DEĞİL

 

"Maalesef bizim ülkemizde insanlarımız apartmanların kalbi olarak değerlendirdiğimiz asansör konusunda çok da duyarlı değil. Apartmanın çevre düzenlemesi, estetiği ve dış cephe boyasındaki hassasiyetimizi maalesef asansör konusunda göstermiyoruz. Önemsenmeyen asansör bakımlarının genel olarak kazalara sebep oluyor ve bu kazalarda üzücü olan, can kayıplarının yaşanmasıdır”

 

15 yıllık asansör Teknikeri İbrahim Gülmez,  “İnsanlarımızı korkutma adına değil ama aylık apartman sakinlerinin ödeyeceği 1,5 ile 5 lira arasındaki bakım ücretinden kaçınılmasının farklı sorunları beraberinde getirdiğini görüyoruz. O nedenle insanlarımızın, özellikle apartman yöneticilerinin asansör bakımında ihmalde bulunmamalarını istiyoruz." dedi

 

KÜÇÜK HARCAMALARDAN KAÇMAYIN

 

Gülmez, vatandaşlara uyarılarda bulunarak;  "TSE gerek asansör üretiminde gerekse kullanılan ürünler noktasında çok hassas. Kaldı ki kullanılan asansörlerle ilgili halatların da en küçük 'çipime' olarak tabir ettiğimiz sorun yaşandığında değiştirilmesini istiyor. Ayrıca her 5 yılda bir asansöre ait bütün halatların, herhangi bir sorun gözükmese de standartlar gereği değiştirilmesi şart. Ancak insanlarımız, 16 katlı bir binanın asansörünün bütün halatlarının değişimi için gerekli olan 500 ila 800 lira arasındaki harcamadan kaçıyor. 5 yıl ömür biçilen halatları 8 ve daha fazla yıl kullananlar oluyor. O nedenle bu hassasiyetlere dikkat etmek gerekir. Sonuçta asansör kazaları ve bu kazada meydana gelecek can kayıpları hepimizi üzüyor. Küçük harcamalardan kaçmayarak bu üzücü olayların yaşanmasına engel olabiliriz." diye konuştu.

İbrahim Felhan/Şanlıurfa Olay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.