banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Haliliye ABD Mardin

Apo'dan uyarı; Açlık grevine son verin
PKK Lideri Abdullah Öcalan ile birlikte İmralı Özel Tip Cezaevi'nde tutulan Cumali Karsu, avukatlarına gönderdiği faksta cezaevinde açlık grevine başlayan BDP Milletvekilleri İbrahim Ayhan, Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ı işaret ederek açlık grevine son vermesini istedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 7 ayı aşkın süredir avukatları ile görüşmeleri çeşitli gerekçelerle engellenirken, İmralı Cezaevi'nde tutulan PKK hükümlüsü Cumali Karsu Asrın Hukuk Bürosu'na bir faks gönderdi.

‘AÇLIK GREVLERİ MAKUL BİR BİÇİMDE SONUÇLANSIN'

Karsu gönderdiği faksta içerisinde bulundukları duruma ilişkin şu bilgileri verdi: "Bu koşullarda ancak gerekli durumlarda birkaç satırla yazmak durumundayım. Son aylarda yoğun bir süreç başlamış durumda. Gazetelerden yansıdığı kadarıyla özellikle cezaevlerinde bir eylemlilik süreci başlamış durumda. Duyarlılık nedeniyle açlık grevleri anlaşılır, fakat uzun süreler veya süresiz grevler, hele hele fiziki tahribatlara yol açacak bir düzeye getirilmesi pek gerekli değildir. Makul bir biçimde sonuçlanmasını sağlamak doğru olandır diye düşünüyoruz" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Bilindiği geçen gün Şanlıurfa BDP Milletvekili İbrahim Ayhan’ın cezaevinden gönderdiği metin açıklamada;"Müzakerelerin kaldığı yerden başlatılması yürütülen askeri ve siyasi operasyonlara son verilerek Kürt Halkı’nın haklı taleplerinin çözüme kavuşturulması için 27 Şubat 2012 tarihi itibariyle ben ve bir gurup arkadaşım süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlıoyuruz. Cezaevinde olsak bile halkımızın özgürlük ve demokrasi mücadelesine canımız pahasına da olsa sonuna kadar sahip çıkarak çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız. BDP Urfa milletvekili İbrahim Ayhan Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi C8 koğuşu" deinilmişti. 
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.