banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa ABD Mardin Haliliye

'Anne rahminde bebek' pazarlığı
Ankara'da ailesi ile birlikte yaşayan ve evlilik dışı bir ilişkiden hamile kalan 21 yaşındaki Türkan Ş., aldırmak istediği bebeğini çocukları olmayan bir aileye sattı. KKTC'nin başkenti Lefkoşa'daki özel bir hastanede gerçekleşen doğum sonrası dünyaya gelen bebeğe "Duygu" ismi verildi. Sahte belgelerle çocuğu nüfuslarına almak isteyen çift ile kızını 6 bin liraya aileye sattığı ileri sürülen Şimşek, gözaltına alındı.
ADETA FİLM GİBİ...
KKTC'de, bir hastanede gerçekleşen doğum, film senaryolarını aratmayan bir olayı ortaya çıkarttı. Ankara'da yaşayan Türkan Ş., şubat ayında evlilik dışı bir ilişkiden hamile kaldı. Ailesinin tepkisinden çekinen genç kadın, kürtaj olmaya karar verdi. Tam bu sırada devreye, Ş.'nin durumundan haberdar olan ve uzun yıllardır evli olmalarına rağmen biyolojik nedenlerle çocuk sahibi olamayan Barbaros ve Aylin Akamaç çifti girdi. Genç kadına, bebeği dünyaya getirmesi durumunda çocuğu alacaklarını ve bunun karşılığında kendisine para vereceklerini söyledi.
6 BİN TL'YE ANLAŞTILAR
Genç kadın da, doğum sonrası 6 bin lira alma karşılığında çiftin teklifini kabul etti. Bunun üzerine Akamaçlar, üzerinde Ş.'nin fotoğrafı bulunan, bilgileri ise 50 yaşındaki Aylin Akamaç'a ait sahte bir nüfus cüzdanı hazırlayarak, doğumu beklemeye başladı. Ailesinden hamileliğini gizlemeyi başaran genç kadın da iş bahanesiyle ekim ayının sonunda Akamaç çifti ile birlikte KKTC'nin başkenti Lefkoşa'ya gitti.
'AÇIKTA KALMASIN'
Genç kadın, 8 Aralık'ta Lefkoşa'daki özel bir hastanede doğum yaptı. Bebeğin dünyaya gelmesi üzerine Barbaros Akamaç (50), daha önceden hazırladığı ve üzerinde Türkan Ş.'nin fotoğrafı bulunan ancak diğer bilgileri eşi Aylin Akamaç'a ait TC kimlik kartının fotokopisini, doğum yapılan hastanedeki görevli hemşireye verdi. Sahte belge ile doğum belgesi alan Akamaç, bununla Lefkoşa Kaymakamlığı'na giderek, Duygu Mina Akamaç adına KKTC doğum belgesi almayı başardı. Belgeyi Lefkoşa Büyükelçiliği'nde onaylatmaya giden Akamaç, belgenin sahte olduğunun anlaşılması üzerine eşi ile birlikte gözaltına alındı. Akamaç çifti, dün tutukluluk talebi üzerine Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.
KORUMA ALTINA ALINDI
Aleyhlerinde, resmi evrak sahtecilik ve tedavüle sürme, başkasının kimliğine bürünme, evlat edinme yasasına aykırı hareket suçlamalarından soruşturma açılan çiftin, 3 gün tutuklu kalmasına karar verildi. Tutukluluk duruşmasında söz alan Barbaros Akamaç, "Para karşılığı değil, insani nedenlerden dolayı bu işe kalkıştık. Doğacak çocuk açıkta kalmasın diye biz almak istedik. Bebeğin annesi, ailesi istemediği için kürtaj olacaktı. Bizim de çocuk ihtiyacımız olduğu için böyle bir yola başvurduk" dedi. Duygu bebek ise devlet korumasına alındı.
'Vermezdim ama mecbur kaldım'
Lefkoşa'da mahkemeye çıkarılan Türkan Ş., duruşmada ağlayarak ifade verdi. Türkan Ş. "Bebeğimi kimseye vermek istemedim. Ama mecburdum" dedi. Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin, Türkan Ş.'nin 2 ayı geçmeyecek süreyle Lefkoşa Merkezi Cezaevi'nde tutuklu kalmasına karar verdi.
Kaynak: SABAH

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.