Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_7ld3lqu7k7rgc7jeg4s0fai5c2, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı canlı bombanın kimliğini açıkladı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı canlı bombanın kimliğini açıkladı

Anakara Cumhuriyet Başsavcılığından Ankara Tren Garı’nda meydana gelen patlama ile ilgili yapılan açıklamada, canlı bomba eylemini gerçekleştirenlerden birinin kimliğinin tespit edildiği belirtildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Ankara Garı civarında meydana gelen eyleme dair bazı twitter içerikleri ile ilgili olarak 4 kişi hakkında gözaltı işlemleri uygulandığı, bu kişilerden 3'ünün başsavcılık tarafından serbest bırakıldığı, biri hakkında savcılığın talebi üzerine mahkemece yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol kararı verildiği bildirildi.

Açıklamada, canlı bomba eylemini gerçekleştirenlerden birinin Yunus Emre Alagöz isimli şahsın olduğu tespit edildiği, diğer canlı bomba eylemcisinin fotoğrafla teşhisinin  yapıldığı, açık kimliğinin belirlenmesi için de çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Bombalı eylemi gerçekleştirenlerin, güney sınırında komşu bir ülkeden, eylemi gerçekleştirmek üzere geldiğinin tespit edildiği ifade edildi.

Başsavcılıktan açıklamasında Canlı bomba eylemcilerine yardım ettikleri ve bu eyleme katıldıkları düşünülen toplam 20 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı, bunlardan gözaltına alınan 11kişiden 4'ünün başsavcılıkça serbest bırakıldığı, 6 şüphelinin  tutuklanma talebi ile, bir şüphelinin de adli kontrol talebi ile olmak üzere 7 kişinin Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildiği bildirildi.

Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilen 7 şüpheliden 4'ünün tutuklandığı, 3'ü hakkında adli kontrol kararı verildiği ifade edildi.

Bombalama eylemi ile kuvvetli irtibatları olduğu düşünülen 9 kişi kaçtı

Başsavcılıktan yapılan açıklama, bazı basın yayın organlarında bir kısım şüphelilerin baş harflerinin verilmesi üzerine kaçtıkları belirtilerek, “Şüphelilerin yerlerinin tespit edilip, yapılacak operasyonlarla gözaltına alınma işlemlerinin gerçekleştirilmesine çaba gösterildiği sırada, bazı basın yayın organları sorumsuzca davranarak, bir kısım şüphelilerin ad ve soyadlarının baş harflerini yazmak suretiyle haber yapmaları neticesinde, bombalama eylemi ile kuvvetli irtibatları olduğu düşünülen 9 kişinin kaçmasına sebep olmuşlardır. Kaçan kişiler hakkında Sulh Ceza Hâkimliğinden 'yoklukta tutuklama kararı' alınmıştır.“ denildi.

Yakalanan şüphelilerin Gaziantep ilindeki evlerinde, iş yerlerinde, araçlarında, depo olarak kullandıkları alanlarda ve hücre evi olarak kullandıkları evde yapılan aramalarda; Ankara'daki patlama olayında kullanılan 34 DM 8574 plaka sayılı Ford Focus marka araç, bomba yapımında kullanılan 400 kilogram amonyum nitrat, bomba yapımında kullanılan bin 100 kg amonyum nitrat, 10 adet intihar yeleği, 150 metre Kortex patlayıcı, 60 kilogram TNT patlayıcı, 15 kilogram demir bilye, 5 kilogram civata somunu, 2 bin adet 9 mm çaplı tabanca mermisi, 10 paket kimyasal patlayıcı, çuvallar içerisine konulmuş kükürt ve amonyum nitrat, canlı bomba yeleği dikiminde kullanılan dikiş makinası, 27xI6 ebatlı fünyesi takılı olmayan TNT düzeneği, 1 adet boş TNT kalıbı, bomba yapımında kullanıldığı düşünülen sair malzemeler, bomba yapımında kullanılan 1000 kilogram amonyum nitrat, 3 adet el bombası, l adet av tüfeği, Ankara'da meydana gelen patlama bölgesinde bulunan fünye ile aynı tipte 1 adet el bombası fünyesi, 6 adet AK-47 kalaşnikof marka silah, l adet susturucu aparatı olan tabanca, 22 adet Fl tipi el bombası, bin 683 adet değişik çap ve markalarda mermi, 8 adet fünye ele geçirildiği belirtildi.

Başsavcılık açıklmasında, yakalanan mühimmatın başka bombalama eylemlerinde de kullanacağının ı değerlendirildiği belirtildi.
Savcılık, olayı gerçekleştiren örgüt ve bu örgüte katkısı olabileceği düşünülen diğer örgütler hakkında soruşturmanın derinleştirilerek sürdürüldüğü belirtildi.

Başsavcılık, bazı basın yayın organları tarafından yapılan sorumsuzca yayınlar nedeni ile soruşturmanın bir nebze akamet uğradığı belirtilerek, en kısa zamanda kaçan şüphelilerin de yakalanması suretiyle elde edilecek yeni bilgi ve belgeler ışığında eylemin diğer planlayıcılarına da ulaşılmaya çalışılacağı ifade edildi.
Başsavcılığın talebi üzerine Ankara 6. Sulh Ceza Hâkimliğinin kararıyla yayın yasağı bugün itibari ile kaldırıldığı bildirildi.

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.