banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

Anayasa Paketine EVET Diyeceğiz.

Referandumda "Evet" oyu kullanacaklarını kaydeden AKBULUT "12 Eylül darbe Anayasasının toptan değiştirildiği ve ülkemizin daha özgürlükçü ve daha adaletli bir Anayasaya kavuştuğu günleri özlemle bekliyoruz" dedi.

Memur-Sen Şanlıurfa İl Binası'nda gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan Fethi AKBULUT, "ülkemizin ve insanımızın yaşadığı sorunların temel nedeni, demokrasi üzerindeki vesayettir" diye başladığı konuşmasında "bu ülkede ortalama her üç yılda bir seçim yapılmakta fakat seçtiğimiz insanların icraatta bulunmalarına fırsat verilmemektedir. Yapılacak Halk Oylamasını İdeolojik bağlamda değerlendirmediklerini Evetçi Hayırcı takım tutar gibi görmüyoruz yetersizde olsa bu değişikliğin demokratikleşmenin önemli bir adımı olarak kabul ediyoruz dedi.

"MİLLET DEMOKRATİKLEŞMEYE VE ÖZGÜRLEŞMEYE YÖNELMİŞTİR"
AKBULUT açıklamasında "toplumu kontrol altına almak ve ona tahakküm etmek isteyen bu zihniyetin taraftarları ve taşeronları; yolun sonuna geldiklerinin, denizin bittiğinin farkına vardıkça daha saldırgan, daha insanlık dışı tavırlar sergilemektedirler. Ülkemizin küresel ve bölgesel sorunlara çözüm üretme gücü elde ettiği son dönemde bu durumdan rahatsız olanlar ve onların taşeronları bu sefer hak ettikleri cevabı alacaklardır. Çünkü, bu millet artık teröre binlerce can verdiğini ve terör yüzünden milyarlarca lira kaynağını heba ettiğini fark etmiştir. Artık, terörün sadece askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini görmüştür. Demokratikleşmeye, sivilleşmeye ve özgürleşmeye yönelmiştir. Bu durumun sonucunda son 50 yılın en önemli metni olarak değerlendirdiğimiz ve 12 Eylül 2010 tarihinde referanduma sunulacak olan anayasa değişikliği paketi ortaya çıkmıştır. İçeriğinde; Kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanınmasına, Kişisel verilerin anayasal güvenceye kavuşmasına, Yüksek Askeri Şûra kararlarına karşı, yargı yoluna başvurma hakkı sağlanmasına, Asker kişilerin belli suçlarda sivil mahkemelerde yargılanmasına, Anayasa Mahkemesi'nin yapısının değiştirilmesine, Türkiye'nin AİHM kararlarına bağlı olarak milyarlarca lira tazminat ödemesini engelleyecek şekilde Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapma hakkı getirilmesine, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının görevleriyle ilgili suçlardan dolayı nasıl yargılanacaklarına ilişkin belirsizliğin giderilmesine ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda, geniş tabanlı üye profilini sağlamak üzere ilk derece mahkemelerinde görevli hakim ve savcıların da üye olmasına imkan sağlanmasına kadar bir çok çeşitli hükümlerin yer aldığı anayasa değişikliği paketi, ülkemize, insanımıza terör sorunundan kurtulmak, daha demokrat ve özgür bir Türkiye'de yaşamak, insanı ve insan haklarını esas alan bir devlet oluşturmak gibi bir fırsat verecektir. İnanıyoruz ki vatandaşlarımız bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceklerdir" diye konuştu.
Memur-Sen ailesi olarak, bu Anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi için var güçleri ile çalışacaklarını ifade eden AKBULUT, "bu çerçevede; başta Kamu çalışanlarını ricacı konumundan kurtaracak olan TOPLU SÖZLEŞME hakkı, 12 Eylül 1980'de demokrasi üzerine vesayetin 12 Eylül 2010 tarihinde kaldırılarak, bu milletin özgürleşmesinin, devletin sivilleşmesinin, Üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğünün sağlanmasının, idari yargının yürütme erkinin alanını taciz etmesinin önüne geçilmesini sağlayacağına inandığımız Anayasa değişikliği paketine ^EVET^ diyeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.