banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Aman şşt sakın Müslümanlar Duymasın!

M. FATİH GEDİMAN / TIMETURK

Ahlaki çöküntüye hizmet eden Televizyon dizilerinin ardı arkası kesilmiyor. 2002-2003 yıllarında yayınlanan ve o dönemde büyük ilgi toplayan Çocuklar Duymasın adlı dizi yeniden yayına girdiği ATV ekranlarında birbirinden çirkin bölüm senaryoları ile yozlaşmaya katkı sağlama çabası veriyor.

MİNT PRODÜKSİYON (Made in Turkey) imzasıyla yayın yapan Çocuklar Duymasın, kız çocukların sevgili edinip onları anne ve babalarının evine getirmesi, Lise ve üniversite çağındaki çocukların buldukları sevgilileri ile öpüşmeleri, Müslümanların oruç tutmaması, Boşanma ve sonrasında yeni bir isimle flört etme gibi bir çok eylemi normalleştirme çabasında.

SEVGİLİNİ GETİR MUTFAKTA ÖPÜŞ!



Eğitim çağında olan kız çocukların ahlaki yapısında sarsıcı iz ve özentiler bırakacak işlere imza atan Çocuklar Duymasın adlı dizi flört kavramını normalleştirerek, evlilik müessesesine girmeye gerek olmaksızın öpüşüp sevişmeyi de güzel ve iyi bir iş olarak gösteriyor. Dizide Duygu isimli evin büyük kızını canlandıran Hayal Garip adlı oyuncu ise bu senaryo üzerine oynayan isim oldu. Bu karakterin henüz mini etekten uzununa geçemediği dizide, Babasının evine getirdiği erkek arkadaşını mutfakta öpen genç kızın doğru kız olarak yansıtıldığı görülüyor. Annenin Gizli gizli yapacağına evimizde yapsın mantığı ile babayı sözde DOĞRU YOLA çekerek ikna ettiği bölümlerde, kızının sevgilisi ile aynı masada yemek yiyen Haluk isimli karakter medeni-çağdaş olma yolunda ilerleyen bir baba olarak izleyicilere yansıtılıyor.

ERKEK ARKADAŞLA BODRUM!



Dizi ile normalleştirilmek istenen bir başka durum ise, Kız çocuk için erkek arkadaş ile, Erkek çocuk için Kız arkadaşla tatil yapma, plajlarda birlikte zaman geçirme olarak ortaya çıkıyor.

EŞİNDEN BOŞAN FLÖRTE KULAÇ AT!



Aile dizisi olduğu iddiasında olan ve her yaştan insanın televizyon karşısında olabileceği saatlerde yayına verilen Çocuklar Duymasının icraatları bu kadarla kalmıyor. Dizi yıllar önceki bölümlerde Selami ile evli olan Gönül adlı karakterin aradan geçen zaman içerisinde kendisinin her istediğini yaptığı gerekçesiyle boşandığı üzerine kurgulanmış. Heyecanını kaybettiği için boşandığı eşinden sonra yeni birisiyle flört eden Gönül, senaryoya göre oğluna ve aile dostlarına bunu anlattığında bunun gayet normal bir durum olduğu yönünde destek alıyor.

ÇOCUK EROTİK FİLM ESPRİSİ YAPIYOR!



En can alıcı noktalardan birisi de dizide Gönülün çocuğu olarak oynatılan küçük çocuğa yaptırılan espriler oldu. 5-6 yaşlarındaki bir çocuğu canlandıran Alp Eren Khamise dizideki büyükleri gibi içlerinde erotik film , artı 18 gibi kelimelerin geçtiği replikler veriliyor. Hem oynayan çocuk hem de izleyen çocuklar açısından tam bir yıkım niteliği taşıyan bu durum da diğerleri gibi oldukça normal muzip çocuk tavırları olarak yansıtılmakta.

ALKOL HER ZAMANKİ GİBİ

Dizide evin küçük oğlunu oynayan Havuç lakaplı Furkan Kızılay, arkadaşları ile toplanıp Taksimde alkol alıyor. Eve sarhoş şekilde gelen karaktere tepki göstermek isteyen Baba ise izleyiciye yine kötü adam pozisyonunda gösteriliyor

ORUÇ TUTMA

Dizide Meltemi canlandıran Pınar Altuğ, Ramazan ayında yayınlanan bölümlerde, oruç tutmak isteyen ve eşi Haluku canlandıran Tamer Karadağlıya izin vermiyor. Senaristlerin Ramazan ayındaki bölümlerin bir çoğunda oruç tutamayacağını yazdığı Haluk isimli karakterin yalnızca bir bölümde ilaç kullandığı gerekçesiyle olduğunu kaleme aldı.



Etiketler:  çocuklar duymasın yıkım yozlaşma ahlaki çöküntü 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.