banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Alpat:

Diyarbakır’ın DBP’li Yenişehir Belediye Başkanlığı’na bağlı Kadın Politikaları Müdürlüğü’ünün bilboardlara astığı Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) hakaret içerikli karikatüre   Zeynep Der Genel Başkanı Eğitimci Yazar Sabiha Ateş Alpat’dan sert tepki geldi.

Söz konusu karikatürün provokatif amaçlı olduğunu söyleyen Alpat, “Diyarbakır gibi Peygamber (s.a.v) sevdasına canını feda edebilecek Müslüman Kürt halkının  bulunduğu bir şehirde böyle bir şeyi meydana sürmeleri provakosyondan başka bir şey değildir.”dedi.

Dünya var olduğundan beri hak ve batıl mücadelesinin sürdüğünü belirten Alpat, “İnsanlar farklı inançları olsa dahi, başkasının inancına saygı duyma noktasında üstüne düşeni yerine getirmesi gerekir. Bugün okuduğumuz bir haber yine inancın üzerinden Müslümanlara saldırıldığını bize göstermiş oldu. Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü’nün asmış olduğu karikatürü şiddetle kınıyorum.”diye konuştu.

Çocuk gelinlere, küçükken öldürülmelerine İnanç olarak da, örfen de karşı olduklarını dile getiren Alpat, “Bizim Türkiye’de yaşadığımız örfte bu var, biz buna da karşıyız. İnancımızda da böyle bir şey yok. Dolaysıyla bunları bahane ederek din üzerinden bizim kutsallarımıza saldırmalarını nefretle kınıyorum. İnşallah akıllarını başlarına alırlar.” şeklinde konuştu.  (Zeki Aras –İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.