banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Cenk Mardin Haliliye

Alman gelin Şanlıurfa'da Müslüman oldu VİDEO

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi nüfusuna kayıtlı olan 28 yaşındaki Hüseyin Bindal ile evli olan 28 yaşındaki alman gelin Janet Bindal kucağında üç buçuk aylık çocuğuyla birlikte geldiği Şanlıurfa’da dergâh makamında Müslüman oldu.

Tatil amacıyla eşi Hüseyin ve üç buçuk aylık çocuğu Mustafa Taha ile birlikte Şanlıurfa’ya gelen Almanyalı gelin Janet Bindal Şanlıurfa’da Müslüman olmayı istemesi üzerine eşi ve ailesi tarafından dergâh makamına getirildi.

Dergâh makamında dergâh camii imam hatibi bekir beşkat’ın yanına giden hüseyin bindal eşi alman Janet Bindal’ın Müslüman olmayı istediğini Dergâh Camii İmam Hatibi Bekir Beşkat’a iletti.

Dergâh Camii İmam Hatibi Bekir Beşkat alman gelinin bu isteği üzerine Alman Gelin Janet Bindal’a Camii İçersinde Kelime-İ Şahadet getirterek Müslüman olmasına yardımcı oldu. Alman gelin Janet Bindal’ın Müslüman olmasına ailenin yakınları da şahitlik yaptı.

Dergâh Camii İmam Hatibi Bekir Beşkat Alman Gelin Janet Bindal’ın Müslüman olmasının ardından alman geline kuran-ı kerim ve İngilizce ve Türkçe çeşitli dini yayınlar hediye etti.

Dergâh Camii İmam Hatibi Bekir Beşkat burada yaptığı açıklamada bindal ailesini ve alman gelin Janet Bindal’ı Müslümanlığı seçmesinden dolayı kutladığını ifade etti.

Müslümanlığı seçen alman Gelin Janet Bindal’ın eşi Şanlıurfalı Hüseyin Bindal ise açıklamasında eşinin kendi isteği ile Müslümanlığı seçmek istediğini belirterek en az eşi kadar kendisinin de mutlu olduğunu belirtti.

Haber: Müslüm Alkış / Kanalurfa

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.