banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Akziyaret köyün sorunlarına Vali el attı-VİDEO
Vali Güvenç İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu’yla birlikte Akziyaret köyünde yapılan içme suyu, yol ve alt yapı çalışmaları hakkında bilgi alarak incelemelerde bulundu.



Akziyaret Köyünün sorunlarıyla İlgili olarak köy muhtarı ve vatandaşlarla görüşen Vali Celalettin Güvenç, daha önce Toprak Reformu Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda kullanılan malzemenin sıkıntılı olduğunu ve bu konuda gerekli inceleme ve araştırmanın yapılacağını söyledi. 400 haneli Akziyaret Köyünün parke taşlarıyla döşeneceğini söyleyen Vali Güvenç, yapılacak olan çalışmaları köy muhtarıyla birlikte yürüteceklerini ve Akziyaret köyünün diğer muhtarlara da örnek teşkil edeceğini vurguladı. İçme suyu konusuna da değinen Vali Güvenç, İçme suyunun mevcut sisteminde kot farkından kaynaklanan bir sıkıntılın olduğunu ifade ederek, “Mühendis arkadaşlarımız çalıştılar bu yılın sonunda Akziyaret grubunda içme suyunda bir sıkıntı kalmayacak hedefimiz budur” dedi.



Köy halkından yoğun ilgi gören Vali Güvenç, burada köylülere hitaben yaptığı konuşmada  “2005’ten beri Devlet köylü vatandaşımızın rahat etmesi için 7 katrilyon lira para harcadı. Şanlıurfa’da harcadığımız para sadece 220 milyon lira. Bu parayla yapılan hizmetlere batlığımızda çok şükür yol, içme suyu, kanalizasyon konusunda 10 yıl önceye göre çok iyi durumdayız. Yeterli mi değil; biz daha iyi olsun istiyoruz. Şehirde hangi hizmetler varsa köylü vatandaşımız bu hizmetten yararlansın istiyoruz. Köylerdeki sokakların da çamurdan kurtulmasını istiyoruz. Bunu da yapacağız. Köy köy gezeceğiz birlik olacağız. Bu sıkıntıları aşacağız. Çünkü biz insanımız her türlü hizmetin en iyisine layık olduğunu biliyoruz, inanıyoruz. Devlet millet barışı kaynaşması içinde bu hizmetleri yapmak zorunda olduğumuzun farkındayız” diyerek konuşmasını sürdürdü.



Yapılan çalışmalarda devletin iyi niyetinin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Vali Celalettin Güvenç, “İyi niyetimizi görün. Muhtarlarımızla meclis üyelerimizle mühendislerimizle birlikte el ele vererek çalışıyoruz çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.



Duble yol yapımında Türkiye’nin ve Şanlıurfa’nın çok ilerlediğini belirten Vali Güvenç, “Yılların açığını kapatıyoruz. Dün Viranşehir’deydim. Çok değil 2009 yılının Haziran ayında geldiğimde Viranşehir-Şanlıurfa arasında yollar delik deşikti resmi arabayla gidemiyorduk. 2 saatte Viranşehir’e zor gidiyorduk. Bugün o güzelim ilçelerimize duble yollarla gidiyoruz. Ceylanpınar-Viranşehir duble yolunun bu sene bitiriyoruz. Siverek- Şanlıurfa duble yolunu bu sene bitiriyoruz. Çevre yolumuzu bu sene bitiriyoruz. Gaziantep’ten buraya yaptığımız otoban Avrupa da bile örneği az olan bir otoban. Dünya da kriz varken biz yükseliyoruz. Çünkü biz halkımıza kulak veriyoruz, değer veriyoruz, halkımızın ayağına gidiyoruz, halkımızı kucaklıyoruz. Geçmişin kötü izlerini silmeye çalışıyoruz.. Bizler daha bütün köylerimizi istediğimiz düzeye getirmedik ama getirmeye çalışıyoruz. Bütün sorunları çözmüş durumda değiliz. Hala çözmemiz gereken sorunlarımız mevcut” şeklinde konuştu.



Vali Güvenç, vatandaşların istediği zaman kendilerine ulaşabildiğini ve vatandaşlarla görüşerek yapılan çalışmaların en iyisini yapmaya çalıştıklarını bildirdi.  Böyle yapılmaya devam edildiği müddetçe önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye’nin çok büyük bir ülke haline geleceğini belirten Vali Güvenç  “Türkiye Dünya’nın ilk 10 ülkesinden biri olacak. Şu anda Türkiye de kişi başına düşen gelir 11 bin dolar; 2002 yılında bu 3 bin dolardı. Gaziantep’te sanayi sektöründe 150 bine yakın kişi çalışıyor. Gaziantep buraya 150 Km çünkü burada birlik ve beraberlik var. Büyük iş adamları geliyor ve yatırım yapıyor. Bizim imkânlarımızın 100’ de biri Gaziantep ilinde yok. İmkânlarımızı iyi kullanırsak 5 tane Gaziantep ederiz. Yeter ki çalışalım birbirimizi sevelim dedi.



Köylülerden çocuklarının okula göndermelerini isteyen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç “Çocuklarımızı okula gönderelim birbirimize yardımcı olalım. Memlekette kimsenin burnu kanamasın kimsenin canı yanmasın kimsenin huzuru kaçmasın. Bu çocuklarımız yarın dünyada daha güçlü daha iddialı bir Devlet’te başları dik yaşasınlar. Bu devlet, bu milletin hepsi birdir. Hepsi bize emanettir. Bu devlet, bu milleti mutlu etmek için vardır. Bir sıkıntınız olursa gelin bize anlatın bize ulaşın. Mutlaka bizi haberdar edin. Dün Harran, Viranşehir köylerindeydik bugün sizinleyiz. Bunun için yaşıyor, sizlere hizmet için çalışıyoruz” dedi.



Bu arada Vali Celalettin Güvenç, köyün elektrik faturalarını düzenli olarak ödemesinden ve köyün tamamının abone olmasından dolayı köylülere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederken, köylülerden Vali Güvenç’e ilgisinden ötürü teşekkür ettiler.


vali güvenç akziyaret inceleme ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.