banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Sanlıurfa Haberleri

Akit-Vatan polemiği tırmanıyor

Akit-Vatan polemiği tırmanıyor

Akit yazarı Yener Dönmez ile Vatan'dan Can Ataklı arasındaki polemik giderek tırmanıyor. Dönmez'in cevap niteliğindeki yazısı üzerine  Ataklı hakaretlerinin dozajını iyice artırdı, bununla da yetinmeyip Dönmez'i biat kültürünün etkisi altında kalmakla suçladı ve gazeteciler cemiyetine ilginç bir çağrıda bulundu.

 

 

Can Ataklı bugünkü yazısında Akit Ankara Temsilcisi Yener Dönmez'in seviyeli bir üslupla ortaya attığı iddiaları çürütmek yerine yine hakarete başvurdu.

Dönmez'in somut olaylar ve isimler üzerinden ortaya attığı iddialar karşısında çaresiz kalan Ataklı, hakaretle yetinmeyip "candaş" organları kendisine destek olmaya davet etti. Polemikte cepheyi genişleten Ataklı bu kapsamda Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi, Gazeteciler Sendikası ve Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden destek istedi.

Sözkonusu kuruluşların Ataklı'nın bu çağrısına nasıl karşılık verecekleri merak konusu oldu.

ÇAREYİ SALDIRMAKTA BULDU

İşte Ataklı'nın Dönmez ve Akit'e ahlak sınırlarını zorlayan yazısının bir bölümü:

“…Tetikçiliği ile ünlü gazetenin yazarı, bu samimi beyanı daha önceki yazımda yazmama rağmen, içindeki kin ve öfkeyi dile getirmek için “20 saniyede bir komutan telefonu açar, emrini verir, karşıdan emredersiniz yanıtını alır ve kapatır” yazacak kadar kendinden geçmiş. Herhalde kendi biat kültürü bunu gerektirdiği için herkesi öyle sanıyor. …üzerine “mal bulmuş” gibi atlayan ne kadar AKP yanlısı, dinci ve maskeli faşist site varsa bana yönelik ağır hakaret ve tehditlere başladı. Ki zaten komplonun asıl amacının da bu olduğu anlaşılıyor. Çamur at izi kalsın, belki savcılar harekete geçer.

Son olarak, başta Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi, Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve diğer tüm medya kuruluşlarından da bir ricam var. Bu tür komploları lütfen “gazeteciler arası polemik” gibi değerlendirmeyin ve gerekeni yapın. Medya kuruluşları son günlerde moda olan “linç girişimlerine” tepki göstermesini beklemek herhalde fazla bir istek değildir.”

DÖNMEZ TEMASLARINI DEŞİFRE ETMİŞTİ

Akit Yazarı Yener Dönmez ilgili köşe yazısında seviyeli bir dille Ataklı'nın temaslarını deşifre etmişti.

Dönmez şöyle yazmıştı: “Ben açıkça isim vererek somut olaylar sunarken, Can Ataklı küfürle karşılık verdi. Ettiği küfür ve hakaretler, içteki sancıdan, suçüstü olmaktan, panikten meydana geliyor. Süngü Paşa'yla görüştüğünü itiraf etmek zorunda kalıp, “Ama 20 saniye görüştüm” diyor. Bir komutan telefonu açar, emrini verir, karşıdan “Emredersiniz” yanıtını alır ve kapatır. Ancak bu tip bir görüşme 20 saniye sürer. Bu bile Ataklı'nın içine girdiği acıklı durumun itirafnamesi aslında.”

Dönmez ayrıca, Cumhuriyet'teki bir haberin nasıl oluştuğunu deşifre etmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.