Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_0j6oaih75n50br7ph22fj5bsv1, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Akdamarda gözyaşları arasında ayin haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Akdamarda gözyaşları arasında ayin

Akdamar Kilisesinde yarın gerçekleştirilecek ayin dolayısıyla, kilise içine ve bahçesine sandalyeler yerleştirildi. Kilise içinde oluşturulan bölüme protokol üyeleri için 50 sandalye konuldu.

Kilisenin dar olması nedeniyle bu bölüme 50 kişilik protokol üyelerinin alınacağı, içeriye giremeyecek olan cemaatin ise ayini bahçedeki bölümden ve kurulan 2 dev ekrandan izleyebileceği belirtildi.

Ayinde herhangi bir sağlık sorunu ile karşılaşacak konuklara müdahale edebilmek amacıyla Van Sağlık Müdürlüğünce bir çadır oluşturuldu.

Bu arada, ayini izleyecek olan çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu için de ayrı bir çadır kuruldu.

-AKDAMAR ADASI VE KİLİSESİ TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI-

Öte yandan, Akdamar Adasındaki kiliseyi bugün ziyaret etmeye başlayan Hristiyan turistlerin, kilise yanındaki bir bölümde mum yakarak dua ettiği ve göz yaşlarını tutamadığı gözlendi.

İstanbuldan kiliseyi ziyaret etmek amacıyla adaya gelen Ermeni asıllı Türk vatandaşı Ani Kırımlıoğlu, Akdamar Kilisesini ziyaret etmek için Amerikadan da Hristiyanların geldiğini belirterek, Ben Hristiyan bir Türk vatandaşı olarak bu ülkede yaşıyorum. Bu kilisenin 95 yıl aradan sonra ayine açılması beni çok duygulandırdı dedi.

Atalarının Akdamar Adasında yaşamasının da kendisini duygulandırdığını ifade eden Kırımlıoğlu, İnsanda aidiyet duygusu vardır. Buranın ayine açılması çok güzel. Her yerdeki her ibadethane herkese açılsın, dünyada barış ve sevgi hakim olsun diye konuştu.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir başka Ermeni kadın da Akdamar Kilisesinin ibadete açılmasının sevindirici olduğunu belirterek, Buranın ibadete açılması aslında çok önemli değil. Ben ibadetimi her yerde yapıyorum. Sembollerin bir önemi yok. Sembollerden daha önemli şeyler var, insanlar birbirlerini sevsinler ve düşman olmasınlar dedi.

AA


Etiketler:  Akdamar Ayin 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.