banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Akçakale'deki Dubai; Arida köyü

Başta Arida olmak üzere Akçakale'nin kontör vurgunuyla zenginleşen köylerinde kerpiç evler lüks binalara dönüşüyor, jipler de kapıda bekliyor.

Savcılık ise dolandırıcıların peşinde Akçakale ilçesinde kontör dolandırıcılığından zenginleşen köyler var, fakat aralarından biri Arida köyü son birkaç yılda o kadar değişmiş ki yerli halk arasında 'Dubai' diye anılıyor.

 

Akçakale- Ceylanpınar arasında ve ilçeden yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Arida'da köydeki farklılığı gözlerimizle gördük. Daha çok kerpiç evlerin olduğu Akçakale'nin diğer bütün köylerinden farklı olarak, betonarme ve dışarıdan da lüks olduğu belli olan tek ya da iki katlı evler hayli fazlaydı. Köyü ararken, Arida'ya gideceğimizi duyanlar gazeteci olduğumuzu da anlamış olacaklar ki "Sakın oraya gitmeyin sizi taşlarlar" gibi sözlerle bizi caydırmaya çalıştılar. Nasıl olur Aridalılalıların bu kadar zenginleştiğine dair sorumuz ise neredeyse herkes tarafından "Cevabını biliyorsunuz" şeklinde yanıtlandı. Keza önceki gün de Akçakale Belediye Başkanı da aynı yönde uyarı yapmış ve "Size zarar verirler" demişti. Diyarbakır plakalı aracımızı gören köylüler yabancı olduğumuzu anlayarak ne için geldiğimizi öğrenmek istediler. Arida'da ve yakınındaki Özdiken, Ekinyazı, Ceylanharabesi, Günören köylerinde kış soğuğuna rağmen harıl harıl süren yeni inşaatların yanı sıra, birçok evin önünde lüks araçlar da dikkat çekiciydi. Arida'da çoğu genç olan pek çok kişi, ellerinde telefonlarıyla büro tipi yerlerde zaman geçiriyor ve köye gelenlere pek de dostça bakmıyorlar. 'Kontörcülük'ten çok kısa sürede zengin olan, evler alan, lüks arabalara binen insanların varlığından haberdar olduklarını ama suçu ispatlayamadıkları, suç işlenen telefon hatları yok edildiği için kanıtlara ulaşamadıklarını anlatan savcılık yetkilileri, "Deşifre olanlar bir süre sonra ilçeyi terk ediyor ve büyük şehirlerdeki bağlantıları yoluyla işlerine oralarda devam ediyorlar" diye konuştu. Belediye Başkanı Ayhan da, kontörcülerin galeriye gidip bir defada 3-5 aynı modelde araba aldıklarını anlatarak "Bazıları benim arabamın aynısını aldıkları için arabamı değiştirdim. Çünkü herkes onları tanıyor ve bindikleri arabalara da 'kontörcü arabası' diyor" dedi. Ayhan, bazı 'kontörcülerin' kendisine "Başkan günde 20 bin TL kazandığım oluyor" diyerek itirafta bulunduğunu da anlattı.

 

Pepsi Kampanyası

Akçakale Cumhuriyet Savcılığı "Kontorcüler'in son tuzak yöntemini de tespit etmiş durumda. Buna göre Pepsi'nin hâlâ devam eden "Pepsi Yaşatır Seni" kampanyasını fark eden kontörcüler, önceden tespit ettikleri telefon numaralarını arıyorlar ve "10 bin TL kazandınız" diyorlar. Paranın hesaplarına gönderilmesi için de 500 TL masraf bedelini ödemeleri gerektiğini söylüyorlar. Hayatlarında Pepsi içmeyen, kampanyaya katılmayan, kapak göndermeyen, şifre iletmeyen pek çok kişi bu numaraya kanıyor ve 500 TL'yi gönderiyor. Savcılık yetkilileri, "kontürcüler"in ancak vatandaşın bilinçli olmasıyla engellenebileceğini belirterek "Dolandıranlar da, dolandırılanlar da bizim içimizden çıkıyor" diyor. (sabah)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.