banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Aile boyu yakalama emri

Uzanlara aile boyu yakalama emri

“Kara para aklanması” iddiasına ilişkin olarak yargılanan Kemal, Yavuz, Melahat, Ayşegül ve Murat Hakan Uzan hakkında yakalama emri çıkarıldı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Erol Hürbaş, Yaşar Avni Güral, Birol Çilingir, Nedim Çokçok, Mehmet Koray Özkaya, Ali Cenap Ermutlu, Şaban Ak ve Neşe Cesur katıldı. Uzan ailesinden hiçbir sanığın katılmadığı duruşmada, Müflis İmar Bankası TAŞ İflas Dairesi, Maliye Bakanlığı adına İstanbul Muhakemat Müdürlüğü ve TMSF avukatları da müşteki olarak hazır bulundu.

Sanıklar hakkında açılan tüm ceza davalarının iddianamelerinin ve bulundukları aşamaların ilgili mahkemelerden sorulmasını isteyen İlimoğlu, sanıklar Melahat, Ayşegül, Kemal, Yavuz ve Murat Hakan Uzan hakkında yakalama emri çıkartılmasını talep etti.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, yakalamalı sanık Cem Uzan'ın yakalama halinin devamına ve hakkındaki kırmızı bülten gereklerinin yerine getirilmesinin beklenilmesi ile TMSF, Maliye Hazinesi ve Müflis İmar Bankası İflas İdaresinin müdahillik taleplerinin kabulüne hükmetti. Sanıklar hakkında başka davaları gören İstanbul 4, 7 ve 8. ağır ceza mahkemeleri ile Şişli 3. ve 11. Asliye Ceza Mahkemelerinin dava dosyalarının iddianameleri ve verilmişse gerekçeli kararlarının gönderilmesi için ilgili mahkemelere yazı yazılmasını öngören heyet, sanıklar Kemal, Yavuz, Melahat, Murat Hakan ve Ayşegül Uzan hakkında dosya kapsamı, suçun niteliği ve kaçtıklarına dair olguların bulunması nedeniyle yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.
Duruşma 22 Eylül'e ertelendi.

Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.