Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_59ofovjv40n5uoum79c072r624, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Ahmet Türk özerklik konusunda net konuştu haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Ahmet Türk özerklik konusunda net konuştu

Türkiye uzun süredir bir tartışmanın içerisinde: Kürtler, "Demokratik Özerklik" ilan edecek mi? Kürtler, Türkiye'nin sınırlarının yeniden çizilmesini mi istiyor? Bu iki sorunla ilgili olarak Kürt siyasetinin iki önemli ismi kafalardaki soru işaretlerine açıklık getirdi.Önce BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuştu sonra yılların siyasetçisi Ahmet Türk… Dün Vatan'dan Hüseyin Yayman'a konuşan Demirtaş, demokratik özerklik ilan etme gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi ve ekledi:"KİMSEDEN KORKMUYORUZ""Ayrılmayı, bölünmeyi savunsak bunu açıkça söyleriz. Kimseden korkmayız. Bunu herkes böyle bilsin. Ayrılmanın kalıcı çözüm olacağına inansak bunu söylemekten korkacak insanlar değiliz. Takiye yaptığımız veya korktuğumuz için bunları söylemiyoruz. Gerçek düşüncemiz bu olduğu için söylüyoruz."DEMOKRATİK ÖZERKLİK KÜRTLERİN HAKKIDIR ANCAK...Haber7.com'un konuyla ilgili sorularına cevap veren Mardin Büyükşehir Bağımsız Belediye başkan adayı Ahmet Türk ise demokratik özerlik Kürtlerin hakkıdır, dedi ancak bu sözleriyle ne demek istediğine de açıklık getirdi.AHMET TÜRK'ÜN DERT YANDIĞI KONUKürtler ne zaman demokratik özerklikten bahsetse, ‘bunlar vatan haini, Türkiye'yi bölmek istiyorlar' gibi etiketlerin kendilerine yapıştırıldığından dert yanan Türk, biz bunu dillendirdiğimizde sanki sınırların ayrıştırıp, sınırları yeniden çiziyormuşuz gibi yapılan yorumların yanlış olduğunu savundu.
"EGE VE KARADENİZLİLER DE YÖNETİME KATILMALI"Türk, konuyla ilgili olarak sözlerine şöyle devam etti:"Biz halkların birlik ve beraberliğinden yanayız. Halkların yönetime katılacağı, sosyal, kültürel ve ekonomik kararlarını kendileri verebileceği bir özerkliği savunuyoruz. Bunu sadece Kürtler için istemiyoruz. Hem Karadeniz'de hem Ege'de hem Marmara'da hem de İç Anadolu'da yaşayan halklar da yönetime katılmalı. Türkiye demokratik özerk bir yapıya kavuştuğu zaman ne derin devlet kalır ne de kontrgerilla. Çünkü yönetimde halk olacağı için bu tür yapılanmalara ihtiyaç olmayacak. Bunun bir sistem ve dönüşüm olduğunu belirten Türk, Türkiye'nin yenilenmesi gerektiğinin tezini ortaya koydu. Ulus devlet mantığı geçti, demokratik devlet mantığını savunduğumuz için 80 milyon nüfuslu Türkiye artık tek merkezden yönetilmemeli. Bizim bütün derdimiz adalet, özgürlük ve eşitliktir. ""HER SEÇİM KÜRTLER İÇİN BİR REFERANDUMDUR"30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere de değinen Ahmet Türk, bu seçimlerin iki anlamının olduğunun altını çizdi. Seçimlerin, halka hizmet anlamına geldiğini ifade den Türk, seçimler için ‘Kürt halkı duygu ve düşüncelerini ortaya çıkartacak kimliğinin mücadelesini sahiplenecek bir duruşun ifadesi olacak. Türkiye'de yapılan her seçimi bir referandum olarak görüyoruz. Halkımız, hem hizmet konusunda beklentileri var hem de siyasi duruşuyla kendi talebi ve kimliğini ifade eden bir duruşu sergiliyor, dedi.TÜRK: AK PARTİ'NİN AÇIK ARA ÖNÜNDEYİZMardin'de kamuoyu yoklamaları da önemli ancak 40 yıllık bir siyasi tecrübeye sahip isim olarak şehrimizin denge ve hassasiyetlerini biliyoruz, diye açıklama yapan Türk'ün, yerel seçimler öncesi Mardin'de bir sıkıntı yaşadığımızı düşünmüyorum, sözleri Mardin'de ne kadar iddialı olduklarını göstergesi oldu.Türk, AK Parti'nin açık farkla önündeyiz. Mardin halkının hem partimize hem de şahsıma karşı bir saygısı ve güveni var. Halkların kardeşliğine inanan bir siyaset anlayışı güttüğümüz için hem eş başkanlıklarda hem de meclis üye adaylarımızda sadece Kürtler yok, dedi.

okkes.koska@haber7.com

omer.sut@haber7.com

Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.