banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

'ahır Mağaralar' boşaltılıyor
Yılladır Şanlıurfa’nın binlerce mağarasını “ahır” olarak kullanılması ve mağaraların çeşitli sıkıntılara neden olmasından dolayı 2005 yılında kooperatif kurarak organize besi sanayi bölgesi için proje geliştirdi.

Ancak Organize sanayi bölgesinde kurulacak “Besi Sanayisine” bölgedeki köylüler karşı çıkarak mahkemelik oldular.

5 yıldır devam eden mahkeme sonucunda Danıştay yerel mahkemenin kararını bozarak “Besi Sanayinin” kurulmasının önü açıldı.

Danıştay’dan gelen karar sonucunda proje 2012 yılında ihale edilerek 2-3 yılda tamamlanacak.

6 milyon liralık hibenin hazır olduğunu vurgulayan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç; “Yaklaşık 850 hektarlık arazide 530 işletme kurulacak. 3000 kişiye istihdam sağlanacak. Artık Şanlıurfalı hayvan satıcıları daha modern tesislerde hayvanlarını yetiştirecekler" diye konuştu.

Konuyla ilgili görüştüğümüz mağara sahibi Mehmet Elçi; “Bence sanayi kurulmayla birlikte hayvanlarımızı daha sağlıklı yetiştireceğiz” dedi.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.