banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

Afet Merkezi Sözleşmesi İmzalandı

GAP Bölgesi'nde Sele Maruz Kalan Alanlarda Sel Riskinin Azaltılması (GAPSEL) Projesi kapsamında ihalesi yapılan Şanlıurfa Bölgesel Afet Merkezi'nin sözleşmesi Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Gündoğdu İnşaat'tan Çevre Mühendisi İsmail Çoban arasında imzalandı.

     Şanlıurfa Bölgesel Afet Merkezinin temelinin önümüzdeki günlerde atılacağı belirten Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, "Avrupa Birliği ve Şanlıurfa Belediyesi işbirliğinde Şanlıurfa'da inşa edilecek olan merkez afetlere müdahale konusunda bölgede büyük bir önem arz ediyor. AB (Avrupa Birliği) ve Belediyemizin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında merkezin temeli önümüzdeki günlerde atılacak. Projenin toplam bütçesi 1 milyon 537 bin 600 Euro'dur. Bu meblağın yüzde 55'ini AB'den hibe olarak aldık. Diğer yüzde 45'lik miktarınI ise Şanlıurfa Belediyesi olarak karşıladık" dedi.

      Şanlıurfa Belediyesi İtfaiye Müdürü Abdurrahman Ayıldağ ve AB Projeler Sorumlusu Said Güllüoğlu'nun koordinatörlüğünde Şanlıurfa Ticaret Merkezi(ŞUTİM) bitişiğinde 15 dönümlük bir alana inşa edilecek olan Şanlıurfa Bölgesel Afet Merkezi'nin 10 ay (300 gün) sürede tamamlanması planlanıyor.       

       Konu hakkında bir açıklama yapan İtfaiye Müdürü Abdurrahman Ayıldağ,  bölgede büyük ihtiyacı duyulan Bölgesel Afet Merkezi'nin Şanlıurfa'da kurulmasının gerekliliğine değindi.

      Son dönemlerde yaşanan sel felaketlerinin ardından bu merkezin bölgede kurulmasının sevindirici olduğunu dile getiren Ayıldağ, "15 dönümlük bir alanda inşa edilecek olan Bölgesel Afet Merkezi, tam donanımlı bir binadan oluşacak. Bölgesel Afet Merkezi, Şanlıurfa il merkezinde kurulacak olmasına rağmen yalnızca merkezde değil, bir yandan il genelinde bir yandan da afet halinde takviye yapılacak komşu illere hizmet verebilecek düzeyde tasarlanmıştır" diye konuştu.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.