banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Ağdaş müzik Ceyhanspor Kırsal Argıncık Mahallesi Caner Koca

AFAD Van'da açık hava sergisi düzenledi

AFAD, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yerleşkesinde Merkezi Yemekhane önünde açtığı açık hava sergisinde, her türlü arama kurtarma araçlarını tanıttı.

Açık hava sergisine YYÜ öğrencileri yoğun bir ilgi gösterirken stantlarda görev alan personeller, öğrencilere arama kurtarma araçlarını detaylı bir şekilde tanıttı.

Özellikle Van’da 2011 yılında meydana gelen depremle ilgili fotoğrafların sergilendiği sergi, öğrencilerin dikkatini çekti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Van İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Osman Uçar, kurdukları açık hava sergisinde temel amaçlarının, birinci deprem kuşağı üzerinde yer alan Van ilinin halkını, deprem konusunda bilinçlendirmek olduğu söylendi.

“İbret alınması adına böyle bir sergi düzenledik”

2011 yılında Van’da meydana gelen depremde ödenen ağır zayiatlara değinen Uçar, tekrar aynı sıkıntıların yaşanmaması ve ibret alınması adına böyle bir sergi düzenlediklerini vurguladı.

Uçar, “Bilindiği gibi her yıl 28 Şubat’ta Sivil Savunma, 1-7 Mart arasında ise deprem etkinliklerini düzenlemekteyiz. Bizler de Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak,  Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde bir sergi düzenledik. Bu sergide deprem haftası münasebetiyle 2011 yılında Van’da meydana gelen depreme ait fotoğraflar sergilemekteyiz. Bununla beraber dağcılık malzemeleri, araçlarımızda arama ve kurtarmayla ilgili tüm araç ve gereçlerimizi sergiledik. Bu noktada vatandaşlarımız alet ekipmanlarını tanıtmak ve resim sergisinde depremde ne kadar büyük zayiat, facia yaşandığını ve bu tür sıkıntıların tekrar yaşanmaması ve ibret alınması adına böyle bir sergi düzenledik. Bu vesileyle buna benzer musibetlerin tekrar yaşanmamasını temenni ederim.” dedi.  (Yılmaz Sönmez- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.