Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_83clk9uqa5h5ld5bo9ljc0fvs5, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Adıyamanlı öğrenciler ODTÜ'deki saldırıyı kınadı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Adıyamanlı öğrenciler ODTÜ'deki saldırıyı kınadı

Adıyaman Üniversitesi öğrencileri, başta ODTÜ olmak üzere son dönemde farklı üniversitelerde İslami kimlikli öğrencilere yapılan saldırıları kınamak için basın açıklaması yaptı.

Açıklama yapmak için bir araya gelen öğrenciler ilk olarak polis engeliyle karşılaştı. Polisin tüm engellemelerine rağmen toplanan öğrenciler, polisin provoke edici tavırları altında basın açıklamasını yaptı.

Öğrencilerin adına basın açıklamasını okuyan Ömer Ayhan, sadece ODTÜ’de değil geçen yıl Dicle Üniversitesi’nde Kutlu Doğum Programı nedeniyle açılan standa yapılan saldırı, yakın zamanda İTÜ’de cami talebi için bir araya gelen öğrencilere yapılan saldırı, yine Nepal’deki Müslüman kardeşlerimizin acılarına dikkat çekmek amacıyla Eskişehir’de Genç İHH tarafından açılan resim sergisine yönelik yapılan saldırıların hep aynı kafanın, aynı bakış açısının ve tahammülsüzlüğün ürünü olduğunu belirtti.

Ayhan, “Bizler Müslüman gençler olarak ODTÜ’deki kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu ilan ediyor ve secdelerimize pis ellerini uzatan bu gruplardan tez zamanda hesap sorulmasını istiyoruz.” dedi.

Gördükleri her sakallı, her peçeli ve başörtülüye saldıran bu marjinal grupların ve terör odaklarının hedefinin İslam olduğunu vurgulayan Ayhan, “İslam’ı terör kaynağı göstererek ve DAİŞ propagandası kalkan yapılarak İslam düşmanlığı meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. Son günlerde artan bu saldırılar bu düşüncenin üniversitedeki yansımasından başka bir şey değildir.” denildi.

Ayhan son olarak, Namaz kılan gençlere saldıranlara seslenerek “İnançsız olabilirsiniz, anlarız. Duyarsız olabilirsiniz, anlarız. Başka dünyalara ait olabilirsiniz onu da anlarız. Hatırlatmak isteriz ki, bu memlekette ezana ve namaza el uzatanlara ‘gavur’ denir. Yani Bu memlekette ve bu memleketin çocuklarına ‘gavur’luk yapamazsınız.” denildi.  (Yakup Söğüt - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.