banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

50 hanelik köyün elektriğini kestiler köylüler susuz kaldı

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesine bağlı Yolboyu köyü Pirinçlik Mahallesinde 5 günden bu yana elektriksiz yaşadıklarını dile getiren köylüler, büyük mağduriyetler yaşadıklarına dikkat çekerek, sıkıntılarının çözümü için DEDAŞ önünde tepkilerini ortaya koydu. Köylüler, DEDAŞ’ta yaptıkları açıklamanın ardından Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Diyarbakır İl Müdürlüğüne gelen bir grup mahalleli, elektrik sorunlarının çözümü için yetkililerle görüşmek istedi. Görüşmeye çalıştıkları yetkililerin sorunlarına kayıtsız kaldıklarını savunan mahalleli, her yıl yaşadıkları bu sıkıntının bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

“Her yıl aynı sorunu yaşıyoruz”

Defalarca DEDAŞ’a geldiklerini ama bir türlü sorunlarının giderilmediğini belirten Köy Muhtarı Mehmet Gülen, DEDAŞ yetkilileriyle görüşmelerine ve dertlerini anlatmalarına rağmen günlerdir elektriklerinin olmadığını dile getirdiler.

Köyün 50 hane olduğunu ifade eden Gülen, “Trafo verilmesi ve onarılması için bize dedikleri şey ‘borcu olanlar borcunu versin.’ Zaten orada 50 hane var bu hanelerden 10 kişinin borcu var diye neden elektrik sorunu çözmüyorlar.  Bu milletin başına yük yapıyorlar. Hastası olan var ve günlerdir içecek suyumuz yok. Ankara’da olan yetkilileri aradım kendileri de DEDAŞ’ı aradıklarını ve cevap vermediklerini söylediler. Vatandaş mağdur eden şirket neden böyle yapıyor. Her yıl aynı sorunu yaşıyoruz. Borcunu vermeyen yüzünden biz neden bu sıkıntıyı yaşayalım.” dedi.

“Hastama bir şey olursa sorumlusu DEDAŞ’tır”

Evinde diyaliz hastası dile getiren Mehmet Saydakyüz, elektrik olmadığı için hastasını diyalize bağlayamadığını belirterek, “Evimde hastam var. Nefes darlığı çekiyor. Elektrik olmadığı için cihaza bağlayamıyoruz. Hastama bir şey olursa sorumlusu DEDAŞ’tır. Onlara dava açarım. Ayrıca evde su yok. Çamaşırlarımızı yıkayamıyoruz. Buzdolabındaki ürünlerimiz bozuldu. Yetkililer bir an önce çözüm bulsunlar.” ifadelerini kullandı.

Başka bir mahalle sakini Reşat Yıldız ise elektrik borçlarını her ay ödemelerine rağmen günlerdir elektriksiz kalmalarına anlam veremediğini söyledi.

Bir evde 12 fert olarak yaşadıklarını kaydeden Yıldız, yüzlerce hayvanının olduğunu belirterek, elektrik olmadığından dolayı hayvanlara su yetiştiremediklerini ifade etti.

“Bizi borcu olanlarla tehdit ediyorlar”

5 gündür elektriklerinin olmadığını belirten Mahmut Beğen, “5 gündür DEDAŞ yetkilileriyle görüşmeye geliyoruz. Bize ‘tamam’ diyorlar ancak çözüm bulmuyorlar.  Elektrik olmayınca kuyundan suyu çekemiyoruz.  Çocuklarımız susuzdur. Hayvanlarımızı neredeyse telef olacak. Arıyoruz yetkili birini bulamıyoruz. Buradan savcılığa gidip şikâyette bulunacağız. Elektrik borcu olan evler var. Bize diyorlar gidin borçları toplayın gelip elektriğinizi yapalım. Biz devlet değiliz. Borcum yok neden elektriğimi kesiyorlar. Muhatap olacak yetkili bulamıyoruz. Trafo yetersiz sürekli arıza veriyor. Bizi borcu olanlarla tehdit ediyorlar.” diye yakındı.

Elektrik borcu olan evlerinin faturalarının kendilerine toplatılmak istenildiğini ifade eden Aydın Karakaş, “DEDAŞ’ın kendisi gelsin parasını toplasın. Abonem var neden bizi mağdur durma bırakıyor. Varsa bizim borcumuz cezamızı öderiz. Bu kış ortasında yazık değil mi, susuz insan durur mu? Şu an evimde 20 kişi var.  Bunların ihtiyaçlarını nasıl karşılayayım. Kendilerinin elektriği olmasa dünyayı başlarını yıkarlar. Ben de vatandaşım ve benim vergilerimle geçiniyorsunuz.” şeklinde konuştu. (Emrah Deniz/M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.