banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

4 bin TL'lik borcu 23 bin TL oldu

 Türkiye’nin genel sorunu olan kredi ve kredi kartı borçlularının sayısı her geçen gün artıyor. Bankaların uyguladıkları yüksek faiz oranlarıyla kredi çeken ve kredi kartı kullanan vatandaşlar, mağdur olmaya devam ediyor.

Kredi kartı mağdurlarından Diyarbakırlı Selim Kaya, borçlu olduğu bankaların bazı şirketler adı altında tefecilik yaptıklarını iddia etti.

“4 bin TL olan borcum, 23 bin TL oldu”

2005 yılında iki bankadan aldığı ve ödeyemediği 4 bin TL’lik borcun 23 bin TL’ye ulaştığını söyleyen Kaya, “Yıllar önce kullandığım kredi kartı borcumu ödeyemedim. Bir bankaya 900 TL, bir diğerine de 2 bin 500 TL borcum vardı. Bu borçları ödeyemediğim için maaş haczi yapıldı. 2005 ile 2010 yılları arasında maaşımdan alınan paraların sadece faize gittiğini söylediler. 2010 yılında borçlarımın özel bir şirkete devredildiği söylendi. 4 bin TL olan ve beş yıl boyunca faizini ödediğim borcum, 23 bin TL olarak bu şirkete devrolmuş.” dedi.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’na şikâyette bulunduğunu kaydeden Kaya, söz konusu şirket tarafından sürekli taciz edildiğini ileri sürdü.

“Tefecilerin eline düştüm, mağdurum”

Borcunu ödeyemediği için psikolojisinin bozulduğunu, devletten yardım beklediğini kaydeden Kaya, “Asgari ücret alıyorum. Aldığım para yetmiyor. Tefecilerin eline düştüm ve hiçbir çıkar yol bulamıyorum. Çok mağdur durumdayım. Her gün arayıp, evini satacağız diyorlar. Psikolojimiz bozuldu, beni ve ailemi bunalttılar. Bana kimse yardımcı olmuyor. Devletten bana yardımcı olmasını istiyorum.” şeklinde konuştu. (Hamza Adıyaman-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.