banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya

3 Derenin Islahı Projesi hayata geçiyor


Sabah saatlerinde çalışmaların yapıldığı bölgeye giden ve mahalle sakinlerinin görüşlerini dinleyen Başkan Fakıbaba Hızmalı Köprü üzerinde konu hakkında bir açıklama yaptı.
Karakoyun Deresinden su akıttıkları takdirde etrafına pis kokular saçan derenin büyük bir değişime uğrayacağını kaydeden Fakıbaba “Karakoyun Projesi gerçekten Urfa’nın ve bu bölgenin en önemli projelerinden birisidir. İnşallah Karakoyun Deresinden su akıttığımız takdirde su ile beraber Karakoyun Projesi, Samsat Meydanı ve Millet Hanı Restorasyon Projesi bir bütünlük arz edecek ve tamamen tarihi doku ortaya çıkmış olacak” dedi.
Karakoyun Deresi’nin eskiden oldukça pis kokular saçan, sivrisinek yuvası bir mekân olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Fakıbaba, “Karakoyun Deresi artık çevresine pis kokular saçan, sivrisinek yuvası olmaktan kurtuluyor. Proje sayesinde içerisinden temiz su akıtılacak olan dere sayesinde bölge insanı daha mutlu olabilecek” diye konuştu.
Karakoyun Deresi’nin görünmeyen kısmı olan Direkli’de ise daha ciddi çalışmalara imza attıklarını belirten Fakıbaba, “ Çalışmamız aslında Direkli’den başlıyor ve GAP Arena Stadyumuna kadar sürüyor. Çalışmalarımız aslında yıllardan beri sürüyor. Zaten şuanda da direkli havzasında çalışmalarımız var. Bunlar tamamen bittiğinde Karakoyun Deresi, Sırrın Deresi ve Cavsak’ta temiz su akıtmak bizim hedefimiz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.