banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

2012’de Kaçak yapılaşmaya izin yok



Kaçak yapılaşma ve imar izinleri konularının görüşüldüğü toplantıda ilçe kaymakamlarından yerleşkeler ve imar izni verilen alanlar hakkında bilgi alan Vali Güvenç, İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan il, ilçe ve köylere yönelik oluşturulan imar alanlarını inceledi.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Harran Kaymakamı Serkan Keçeli, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Vali Yardımcıları Ramazan Seçilmiş ve Soner Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu,  ilgili daire amirlerinin katıldığı toplantıda Vali Celalettin Güvenç, bundan sonra yerleşim alanları dışında ruhsat verilmeyeceğini söyledi.

Vali Güvenç, bazı ilçe ve köylerde imar izinleriyle ilgili sorunlarında yaşamakta olduğunu belirterek, uygulanacak olan yıkım ve düzenleme çalışmalarının tüm kenti kapsayacak şekilde olacağını ifade etti. Bu güne kadar ortaya çıkan kaçak yapılaşma istatistikleri hakkında bilgi veren ilgili kurum amirleri, geçmiş yıllara oranla kaçak yapılaşmada ciddi şekilde düşüş yaşandığını Vali Güvenç’e anlattı.

Kaçak yapılaşma konusunda inşaatlarını sürdürmeye çalışanlara kesinlikle izin verilmeyeceğini dile getiren Vali Güvenç, “Elimizdeki sorunlu yerlere de hukukçular, defterdarımız ve kaymakamlarımızla görüşülerek makul çözümler üreteceğiz. İlçe ilçe, köy köy gezip sorunlu bölgeleri tespit edelim. Vatandaşların haklarını da göz ardı etmeyelim. Bu kadar nüfusu ilgilendiriyor yasa değişikliği gerekiyorsa onun alt yapısını oluşturup verelim Sayın Bakanımız Faruk Çelik’e. Bu konuyla ilgili gerekli çalışmalar yapılır” dedi.

Kaçak yapılaşmaya yönelik alınacak tedbirlerin Harran ve Akçakale ile sınırlı kalmayacağını söyleyen Vali Güvenç, “İl genelinde kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Bu sadece Harran ile Akçakale ile kalmayacak tüm kentte her yere uygulayacağız. Kontrollü bir şekilde bunu uygulayalım. Yeni dönemde bu işin takipçisi olacağız” dedi.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.