banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa ABD Mardin Haliliye

16 Eylül 2016-Meteoroloji'den flaş uyarı! Bir çok bölgede sağnak yağış var

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Amasya, Tokat, Van, Bingöl, Muş, Bitlis, Sinop'un kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimi ile öğle saatlerinden sonra Erzurum, Ağrı, Tunceli, Elazığ, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda mevsim normallerinin 2 ila 6 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların ; Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimi ile öğle saatlerinden sonra Erzurum, Ağrı, Tunceli, Elazığ, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, lokal su baskını, yıldırım, yağış anında ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA Parçalı bulutlu, Trakya kesiminin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 28°C Parçalı ve az bulutlu

EDIRNE °C, 32°C Parçalı yer yer çok bulutlu

ISTANBUL °C, 27°C Parçalı bulutlu

KIRKLARELI °C, 30°C Parçalı yer yer çok bulutlu

EGE Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 25°C Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ °C, 31°C Parçalı ve az bulutlu

IZMIR °C, 31°C Parçalı ve az bulutlu

MANISA °C, 32°C Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 33°C Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 34°C Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 29°C Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 26°C Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU Parçalı ve az bulutlu, Niğde ve Kayseri çevrelerinin öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 26°C Parçalı ve az bulutlu

ÇANKIRI °C, 26°C Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 25°C Parçalı ve az bulutlu

KONYA °C, 26°C Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ Parçalı bulutlu, Sinop'un kıyı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BARTIN °C, 25°C Parçalı bulutlu

BOLU °C, 24°C Parçalı bulutlu

DÜZCE °C, 26°C Parçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 23°C Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Amasya ve Tokat çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA °C, 24°C Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 25°C Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı TOKAT °C, 23°C Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı TRABZON °C, 24°C Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı DOĞU ANADOLU Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ve batısı ile Van, Bitlis, Bingöl ve Muş çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Öğle saatlerinden sonra Erzurum, Ağrı, Tunceli, Elazığ, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. ERZURUM °C, 14°C Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. KARS °C, 17°C Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı MALATYA °C, 27°C Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı MUŞ °C, 23°C Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. DIYARBAKIR °C, 28°C Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı GAZIANTEP °C, 31°C Parçalı bulutlu SIIRT °C, 29°C Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı ŞANLIURFA °C, 31°C Parçalı bulutlu DENİZLERDE HAVA Fırtına beklenmiyor. KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, orta ve doğu kesimleri yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, akşam güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, batısı kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) akşam 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta. MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga:1,0 ila 2,0m Görüş: İyi. EGE Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğleden sonra güneyi kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m güneyi 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi. AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Antalya Körfezi kuzeydoğudan, öğleden sonra güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) öğleden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta. VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5m Görüş: İyi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.