banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Suriye Haliliye ABD

'10 Kasım törenleri kaldırılsın' dediler karakolluk oldular

 Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD) üyelerini, 10 Kasım günü yaptıkları basın açıklaması sebebiyle, 5816 sayılı Atatürk'e hakaret kanundan ifade veremeye çağırdı.

Kocaeli Güvenli Şube ek hizmet binasında ifadeleri alınan dernek üyeleri, suçlamaları kabul etmedi. Savunmanın ardından dernek üyelerinin, tutuklanmalarına veya gözaltına alınmalarına gerek görülmeyerek serbest bırakıldı.

Konu ile ilgili Emniyet Müdürlüğü binası çıkışında açıklama yapan İHSD Genel Başkanı Ali Akbaş, “5816 sayılı Atatürk'e hakaret kanunundan ifadelerime başvuruldu. Tutuklamaya veya gözaltına almaya gerek görülmedi, üzerimize atfedilen suçlamaları ret ettik, biz kimseye hakaret etmedik, sadece düşüncelerimizi, ifade özgürlüğü çerçevesinde STK olarak açıkladık." dedi.

Akbaş, “Düşünceleri ifade etmek hala bu ülkede suç. İçinde hiç bir hakaret, şiddet içermeyen ifadelerden dolayı STK'lar, vatandaşlar ifade verilmeye çağrılıyor, bu bir insan hakları ayıbıdır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Hatırlanacağı üzere, İnsan Hakları Savunucuları Derneği tarafından 10 Kasım günü İzmit İnsan Hakları Parkı’nda yapılan basın açıklamasında dernek, “10 Kasım mecburi yas törenleri kaldırılmalı, İslam inancına mensup halkı buna zorlamak insan hakları ihlali ve aynı zamanda anayasanın 24 ve 25. maddelerinde geçen din ve vicdan hürriyeti maddelerine de aykırıdır “ifadesi kullanılmıştı. (İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.