banner2
Öne Çıkanlar büyükşehir Kenan Poleo Letná Stadyumu Celalettin Erkmen ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim

Urfa ve Viranşehirde fuhuş operasyonu

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü fuhuş örgütüne yönelik Şanlıurfa ve Viranşehir’de büyük bir operasyonla 15 kişi gözaltına aldı.

 

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği görevlilerince; ilimizde fuhşa yönelik olaylarla ilgili yapılan çalışma neticesinde N.N.Y.(32) ve A.B.(32) isimli şahısların liderliğinde suç örgütünün varlığı tespit edilmiş, yapılan çalışmalarda örgütün mağdur bayanları zorla ve para karşılığı fuhuş amaçlı müşterilere pazarladığı anlaşılmıştır.

 

Bahse konu suç örgütünün bayanları kiralamış oldukları ikametlerde ve araçlarda fuhşa sevk ettikleri geçimlerini bu yolla sağladıklarının tespiti üzerine 7 ay süreli yapılan çalışmalarda suç örgütü lider ve üyelerinin tespiti ile örgütün faaliyetleri yürüttükleri ikametler tespit edilmiş, 11.03.2011 günü Şanlıurfa il merkezi ve Viranşehir ilçesinde eş zamanlı olarak toplam 13 ayrı ikamette yapılan operasyonda; N.N.Y.(32), A.B.(32), B.A.25, M.O.(27), K.C.(43), M.K.(26), T.K.(20), B.Y.(34), Y.M.(30), M.R.Y.(30), K.E.(29), H.D.G.(40), M.L.(31), F.P.(48), İ.H.K.(17), 15 şahıs yakalanmıştır. Örgütün 4 elemanı takip sırasında başka suçlardan yakalanmış ve cezaevine teslim edilmişlerdir.

 

Operasyon çerçevesinde ikametlerde yapılan aramalar neticesinde şahısların müşteri irtibatı kurdukları telefonlar, çok sayıda sim kart, 1 adet av tüfeği, 1 adet sallama, 1 adet kuru sıkı tabanca ve tabancaya ait 7 adet dolu fişek,  21 adet 7,65 mm çapında dolu fişek elde edilmiştir.

 

Yakalanan şahıslarla ilgili olarak; Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek, Suç Örgütünün Üyesi Olmak, Örgüt Adına suç işlemek, Örgüt Faaliyeti Çerçevesinde Fuhuş yaptırmak için İnsan Ticareti, Darp, Cebir ve Tehdit kullanarak Zorla Fuhşa Sevk Etmek, Fuhuş Yapmak için Yer temin Etmek, Fuhşa Sürüklenen Kişilerin Kazancından Yararlanarak Geçim Temin Etmek ve Maddi Menfaat Sağlamak, 6136 S.K.Muhalefet suçlarından evrak düzenlenmiştir. Yakalanan şahıslar 14.03.2011 günü adli makamlara sevk edilmiştir.

 

Yasa dışı Suç Organizasyonlarına karşı çalışmalarımız hassasiyetle devam etmektedir” denildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.