banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa Urfa Haber Şanlıurfaspor Urfa Haberleri

Merkel'den Başörtülü Öğrenci'ye Ödül

9'uncu sınıf öğrencisi Rukiye Bektaş Almanya Başbakanı Angela Merkel ile buluştu

Almanya'da genç kızların kariyer yapmaya özendirmek için düzenlenen “Ulusal Kızlar Günü” kapsamında 9'uncu sınıf öğrencisi Türkiyeli Rukiye Bektaş, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile buluştu.

Başbakanlık ofisindeki buluşmada kız öğrencilere sorulan soruya Rukiye Bektaş isimli Türkiyeli kız, doğru cevap vererek ödül kazandı. Merkel, kızlara “Almanya'da en büyük 200 şirketin hangilerini kadınlar yönetiyor” sorusunu sordu. Bektaş, 50 kadın yöneticiyle soruya en yakın cevabı verdi.
Türkiyeli Rukiye, Wolfsburg kentinde bulunan 'Phaeno' bilişim merkezine bedava gezi kazandı. Bektaş, ödülünü Merkel'in elinden aldı. Gezinin masrafları kızlar gününe sponsor olan şirketler tarafından karşılanacak.

TÜRKİYE'DE KÜRSÜDEN KOVULUYORLAR

Bilindiği gibi Adana'nın Kozan ilçesinde düzenlenen öğretmenler günü programında kompozisyon dalında kazandığı ödülü almak için sahneye çıkan imam hatip öğrencisi Tevhide Kütük, okul kıyafetinin üstüne başörtüsü taktığı için Kaymakam ve garnizon komutanının uyarıları ile kürsüden indirilmişti!   Tevhidhaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.