banner2

İslam tarihinde en çok ambargoya başvuran Müşrikler olmuştur. Allah Resulünün Dini tebliğ etmede 13 Yıllık Mekke dönemi ambargolarla doludur. Medine de aynı durum olmuş. Ambargo acziyetin ifadesidir. Ambargolar dün olduğu gibi bugün de olacaktır. Günümüzde ambargo denilince ekonomik ambargolar akla gelebilir. Her ne suretle, gerekçeyle olursa olsun ambargo insanlığın yüz karasıdır. Ambargolar insan iradesine ipotektir. Diz çöktürme, İtaat ettirme taktikleridir. Meşru olmayan tüm ambargolar dindışıdır. Bu çirkin hasleti ne yazık ki Müslümanlarda işlemeye başlamıştır. İslam ülkeleri, küresel güç odaklarının ambargolarından, korkar, çekinirken, biri bilerine uyguladıkları ambargoları görmemezlikten gelirler. Beşeri siyasetin en büyük ambargosu Dine ve dindarlara olmuştur. Dindar Muhammed Mursi bugün davası uğruna zindanda ise davasının ambargosunu çekiyor. Bediüzzaman hayatı hep zindanlarda, sürgünlerde, baskılarla geçmişse, ambargo çarkının eseridir. Dindardır diye Rahmetli Erbakan’ın tüm partileri kapatılmış, davası uğruna çile çekmişse ambargonun eseridir.

Halkı Müslüman olan bu ülkede Camiler kapatılmış, ezan Türkçeye çevrilmiş, Allah’ın kelamı Kur’an bile yasaklanmışsa, örtüsünden ötürü kız çocukları eğitimden mahrum bırakılmış, ikna odaları kurulmuşsa buda çağdaş ambargo taktiğidir. Müslümanlar bunca sıkıntılarla boğuşurken, iğneyle kuyu kazarak bu günlere gelinirken, geçmişten ders almadan, varlık, yokluk, mevki makam sarhoşluğuyla birbirlerine ambargo uyguluyor. Selam vermeme ambargosu başta gelir. Gerekçe benlik başta olmak üzere bizim partiden değil, bizim efendiyi sevmiyor gibi ötekileştirme bahaneleri. Bu durum Allah muhafaza toplumu felakete sürükler. Fikri, görüşü, mevki, makamı ve konumu ne olursa olsun tanıdıklarımıza selam verelim lütfen… Teknoloji büyük bir nimetken, bugün taraflı, yanlış kullanılan teknoloji araçları insan katili olmuştur. Bence en büyük ambargo insanların doğru haber alma özgürlüne ambargo koymaktır. “Bu öyle ağır bir ambargo dur ki, incirlikteki Amerika üssünden daha tehlikelidir”.

Ben bir vatandaş olarak Televizyon ekranlarından çok şikâyetçiyim, Özel ulusal kanallar dizileri ahlaksız, hayâsız, arsız, genç nesli bozan sahnelerle doludur. Özel kanallarda boy gösteren ekran vaizleri dini konularda kendi fikirlerine göre yorum yapma ve fetva verme ise tam bir keşmekeşliktir. Ve bu özel kanalların çoğu siyaset peteğinin balına göre manşetçidir. Olanlar Ülke için insanlık için iyi bir alamet değildir. Madem demokrasi var fikir ve düşünce özgürlüğü de olmalıdır. Lakin ölçülü ve edep dairesinde olması gerek. Bir toplumun, siyasi akımın yanlış ve doğruları olabilir. Yanlışa yanlış, doğruya doğru demek, erdemliktir. Yanlışa doğu demek ise doğruya ambargodur diyebiliriz. Basın bir elde toplanmak isteniyor her gün aynı nakarat. TRT devlet televizyonu olmasına rağmen vatandaşlardan vergi alıyor. Mademki eski Türkiye, yeni Türkiye’den bahsediyoruz demokrasinin gereği yapılmalıdır.

Gerçek dini anlatmak isteyen isteye hocalara ambargo konmak isteniyor. Nurettin Yıldız, İhsan Şenocak hocalara yapılanlar hakkın hâkimiyetini isteyenleri düşündürüyor. Ne demiş Nurettin hoca? Yabancı bir erkek, yabancı bir kadın bir asansörde tek başına asansörle çıkamaz, inemez, bu caiz değil demiş. Doğru demiş. Gerçek dinin emri budur. Bu fıkhi eski, Türkiye içinde, yeni Türkiye içinde aynıdır. Hocalar sadece tebliğle görevlidirler. Üst tepeden hemen hoca linçe tabi tutulmuş, Hâşâ Allah gökyüzüne karışır da yeryüzüne karışamaz ambargosu Müslümanlara da mı bulaşmış fikri akıllara geliyor. Hak belli batıl belli, iyi belli, kötü belli, kim doğrulara, iyiye ambargo koyuyorsa kul hakkı hamalıdır. Haram borsasında din ticareti yaptırmak, Helallere, Cihada ambargo koymak beşeri siyasetin politikanın ilkelerindendir. Güncellerden biri bu günlerde hep pompalanıyor Türkiye ekonomisi 7,4 Büyüme göstermiş, kim büyümüş? Sorusunu sormak hakkimiz sanırım. Tabanın derdine deva olmayan hiç bir büyüme fakir fukarayı ilgilendirmiyor. Emekli, esnaf çiftçi, kan ağlarken, hormonlu büyüme kimseyi doyurmuyor.

Son olarak bu yazıyı yazdığım dakikalarda kanla beslenen terörist İsrail hak dava savunucuları Filistinli Mücahitlere saldırmış, ilk belirlemelere göre 15 Şehit, 500 e yakin yaralı var. Tepkiler hep kınamayla sınırlı bu aşağılık Siyonist kınamadan anlamaz, Siyonist güçten anlar. Kalıcı barış isteniyorsa mutlaka ekonomi müeyyideler uygulanmalı, bir avuç İsrail mallarına ihtiyacımız yok ülkemize girişleri yasaklanmalı. “Asıl ambargo katil azgın pitbul köpeği İsrail’e konmalıdır”. Hep Müslümanların kanı mı akacak? Siyonistler için bir gece ansızın geliriz sesine hasret kaldık. Silkinin uyanın ey inananlar. Gerçek dine, dindarlara ambargolar konduğu müddetçe Müslümanlar iflah olamaz. İlahi kelamda " Ey İman edenler, İman ediniz buyurur " Mevla’mız, Nisa136 Ayet. İnanmada bir eksiklik varki Mevla tekrar iman edin buyuruyor. Mevlam gerçek İman etmeyi bizlere nasip etsin. Selamla kalın selamette kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.