banner2
Ülkemiz Sinemasının Komünist, Sosyalist, Marksistlerin elinde şekillendiğini biliyorduk da “Altın Portakal film festivali”nin onların fikir platformu olacağını bilmiyorduk. Bu festivalde eline mikrofonu alan "biraz komünistçilik" "biraz sosyalistçilik" çokça “Anti Akparticilik” “bir kaç gramda atesitçilik” yaptı aldı ödülünü ve indi platformdan.

Marx, Darwin, Hegel yaşasa idi bu kim benden daha benci derdi muhakkak. Lenin, Stalin yaşasa idi bunlar sinemacı (oyuncu) olmasa idi bunlar gibi bir kaç adamla dünyayı dize getirirdim derdi muhakkak.

Sanki böyle konuşmayana ödül mödül yok demişlerde herkes köşesinden bucağından ya AK Partiye yada dine saldırmış. Bir ara Rusya Leningrad, Stalingrad, Marx Kültür Derneği film ödülleri mi dağıtılıyor diye düşünmeden de edemedim.

Bizim sözde sanatçıları görünce, pratikte “Müslüman mahallesinde salyangoz satmanın” nasıl yapıldığı canlandı zihnimde.

Bunlar yıllarca bizim paramızla Komünistlik, Marxçılık ve Darwincilik yapmışlar demek. Ey ülkem senin “dualarla ayakta tutmaya çalıştığın ülkenin” sinemacıları dinsizlik aşılamak peşinde.

Yurt dışında adamlar adam akıllı film yapar gündeme gelir bizimkiler siyaset yaparak gündeme geliyor. Bunlar sahnede yaptığı oyunculuk kadar sinemada oyunculuk yapsaydı değil Altın Portakala, Oscara bile aday olurlardı.

Rutkay Aziz banka reklamlarında oynayıp komünistlik yaptı, Tarık Akan 27 Mayıs’ı destekleyip demokrasiyi savundu, İlyas Salman ölüden medet bekleyip ateizmi savundu.

Benim asıl merak ettiğim konu bizim bu oyunculara altın portakal film festivalinde portakal yerine "armut" mu veriyorlar ki sinemadan çok siyasetten, ideolojiden bahsediyorlar.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.