banner2

Bir gün sonrasına verdiğimiz isimdi 2016! Bizler 2015 yılının son günü diye belirlediğimiz takvimden düşen yapraktan sonra 2016 girdik. Ama aslında sadece bir gündü.
Takvim yılına göre 2015 yılında dünya hiç olmadığı kadar gergindi. Farkında olalım ve ya olmayalım gerginlik içimize sinmişti. Dünyanın bir çok bölgesinde dini dili ırkı ne olursa olsun garibanlar ölürken bizim burada huzu içerisinde olmamız beklenemezdi!..
İnançlı ve vicdanlı insanlar bu acıları her dakika yüreklerinde hisederken, inançsız ve vicdanı  olmayanlarda ise korku ve endişeyi yüreklerinin derinliklerinde hisetti.
Globallaşan dünyada hiç kimse huzurlu değil.  Huzur ve güveliğin teminatı olan adalet olmazsa nasıl huzur olacak ki?
Bizlere çok görev düşüyor. Ya hep birlikte haksızlığa karşı geleceğiz. Haksızlık kimden gelirse gelsin! Kime yönelik olursa olsun karşı geleceğiz. Ya da haksızlık bir gün yakamıza yapışacak. Sessiz kaldığımız zaman kurtulamayacağız…
Ama tabi ki, önce hakkı ve haksızlığı bileceğiz. HAKK nedir?  Ve neyin hak olduğunu bilirerek haksızlığa karşı geleceğiz. Ve ya haksızlık karşısında susan dizsiz şeytanlar olacağız.
2015 ve ya 2016… değişen ne?
Bütün bu bela, müsibet ve zülümler bizim için birer ibret vesikası olacak mı? Bunlardan ibret alarak adilane çözümler üretecek miyiz?
Allah-u Teala bu müsibetlerle bizleri sınadığını unutmamamız lazım.   Bazen de insanlar topluluğunun azgınlaşması bela ve müsibetlerin sebebirdir.
Hz. Mevlana’nın dediği gibi;
Kula bela gelmez.
Hak yazmadıkça,
Hak bela yazmaz.
Kul azmadıkça
2016 yılında bütün bu zülümlerden birer ders çıkartarak geleceğe daha huzurlu yürüyeceğiz. Allah bizleri yer yüzüne halife olarak yaratmış. Her bir insana sorumluluklar yüklemiş.
Ne için dünyaya geldiğimizi, neden bu dünyada yaşadığımızı, neden mal ve sağlık olarak eşit bir şekilde yaşamadığımızı ve gideceğimiz yerin neresi olduğunu  sorgulamamız lazım.
Daha çok okumamız lazım. Ama yaratan Allah’ın adıyla okumamız lazım. Allah’ın bir lütfü olan aklımızı kimseye kiraya vermememiz lazım. Allah bize; “Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız?” diyor.
2016 yılı bizim için okuma ve aklımızı kullanacağımız bir yıl olması dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.