banner2

7 Haziran Genel seçimlerinde çıkan sonuç birçok kişide şaşkınlığa neden oldu. 13 yıldır iktidar olan ve bu seçimde de en yüksek oyu alan AK Parti’nin tek başına iktidar olamayınca şaşkınlığa neden oldu.
Nasıl ki Türkiye’nin AK Parti öncesi durumu, seçmene anlatmakta zorluklar yaşandıysa, aynı zorluklar seçim sonrası oluşan bu meclisten hükümet çıkarmakta yaşanıyor.
AK Parti seçmenin kendilerine yüklediği yükümlülüğü en iyi şekilde kavrayan parti oldu. AK Parti’yi iktidardan düşürüp koalisyon kurmak için seçimden önce var güçleriyle çalışanlar, Ortaya çıkan tablodan bir hükümet çıkaramama güçlüğü yaşıyorlar. Zaten çokta umurlarında değil. Asıl amaçları da iyi bir hükümet çıkarmak değildi.
CHP zaten hep bildiğimiz CHP!.. Hiçbir zaman sorumluluk almayan ve alma düşüncesi olmayan bir parti. Düşünebiliyor musunuz bir önceki seçime göre oy oranında artış olmadığı ve bir önceki seçime göre vekil sayısında düşüş olduğu halde zafer kutlaması yapan partinin adıdır CHP… Ben CHP’nin öncülük edeceği hiçbir oluşumun başarıya ulaşma şansı olduğunu düşünmüyorum.
HDP aldığı oyun ve çıkardığı vekillerin yüksekliği şaşkınlığında… Ve ısrarla muhalefette kalmak istiyor. Aslında Kandil ile sivil siyaset arasında kalmış durumda… Çünkü seçimlerde tüm doğuda Kandil sayesinde sandıkları geçersiz oylarla beraber ful götüren HDP’nin bağımsız hareket etmesi beklenemez!
Öte tarafta “çözüm süreci” “barış” diye tutturan HDP olası bir AK Parti MHP hükümeti ile sekteye uğrayabilecek sürecin de sorumlusudur. Demek ki “barış, barış” demekle barış olmuyor. Bunu hayata geçirmek için icraat lazım.
MHP’ye gelince.. MHP Milliyetçi bir parti olmakla beraber sağ seçmene hitap eden bir parti. AK Parti’ye en yakın olan partidir. Ve AK Parti ile koalisyon kurmaya  en yakın partidir. MHP geçmişte başörtüsü konusunda AK Parti’ye destek verdiği gibi gezi ayaklanması dahil bir çok önemli toplumsal karışıklıkta gençlerini sokağa çıkmamaları konusunda önemli bir kilit parti görevini gördü.
Fakat halihazırda devam eden bir barış sürecine şiddetle karşı çıkan bir parti. Bir yanda barış sürecinin baş mimarı AK Parti, diğer tarafta barış sürecine şiddetle karşı çıkan bir MHP….
Bir de kulisleri hareketlendiren Deniz Baykal olayı var. Ki bence olması en muhtemel koalisyon AK Parti ile Baykal öncülüğünde CHP’den kopacak vekiller olacak.
Aslında bu Deniz Baykal’ın yakalayacağı en büyük fırsat olur. Hem bu şekilde AK Parti barış sürecini yürütür. Hem de Baykal Kemal Kılıçdaroğlu ile onun arkasında durup kendisine tuzak kuranlardan intikam alır. Zaten 77 yaşındaki bir Baykal bu fırsatı kaçırırsa bundan sonra böyle bir fırsatı zor yakalar…
Hangi seçenek başarılı olursa olsun erken seçim kaçınılmaz.
Ne olacağını zaman bize gösterecek. Görelim Mevla neyler… ne eylerse güzel eyler…
Selam ve Dua ile…


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.