banner2


İnsanoğlu doğuşta bazı değerlerle doğar bunlar fıtridir. Aile, toplum, çevre ortamına atılınca bunlardan da etkilenir. Iyi veya kötü aşılar alır.
Müslümanlar; Öyle şiddetli kasırgalara maruz kaldı ki, kadim ne kadar insani, insan yapan değerler varsa hepsini önüne kattı silip süpürdü. Aile yapımız tamamen bozulmuştur.
Başörtüsü farz iken, tarza dönüşmüştür. Gelin isteme, düğünlerimiz modaya, israfa, sosyal medyaya uydurulmuştur. Gençlerde evlenmeme yaşlar ilerlemeye rağmen, moda haline dönüşmüş, evlenenlerde evlilik duygu evliliği olduğu için kısa sürmüş boşanmalar zirve yapmış, mağduriyetler yer göğü inletmiştir. ataya bağlı evlilikler beğenilmez olmuştur.

Bu müzmin huzur bozucu etkenlerin faili ise, moda ve tarza uyma, israf, fazla dünyalık isteme, ölçü edinme, Din ve meşru geleneklerden kopma, başkalarına özenme, tekçi anlayış girişimi, çevre faktörü, duygusal yaklaşımlar, sakat eğitim, internet, sanal alem, ekranlarda necaset akıtan kötü, Din dışı, edep haya dışı reyting ugruna ifsat edici dizilerdir diyebiliriz.
Adil, barışçıl, çözüm endeksli, insanı yaşatma, adil paylaşımcı, herkese eşit adil Adalet anlayışı siyaset anlayışı  varken, zengini zengineden fakiri daha fakir eden, istişaresiz anlayışta Israr etmek, alkışlamak özünden kopma anlayışıdır.

Her yıl maaş zamları belirleniyor. Bu yılda belirlendi aylardır bu kadar zam diye kiralık davulcular davul çalıyor hava pompalıyor. beyinleri ümitleri yoruyor neticede kurt misalide olsa zamlar açıklanıyor, övünülüyor tarihin en büyük zammı diyenler oluyor. Sevinenler olsada verilen sanki sadaka, kaşıkla verilmiş, kepçeyle anında geri alınmış, zamlar sağanak devam ediyor, alıştıra, uyutma, narkozda kalma taktiğide devrede çalışıyor.

Maaş Zamların azlığı çokluğu beni hiç ilgilendirmiyor benim hasmım emici kapitalist sistemdir. Kitleleri köle gibi sömüren, kandıran anlayıştır. Cebimden, kasadan paramı sessizce çalan hırsız ve arsızlardır.

Siyasettede değerlerimizi yitirmişiziz onun için taşlar yerine oturmuyor, oturmaz da..
Yanlışları;iktidarların,sermayenin otlağın da otlananlar alkışlamazsa,çok şeyin deği şeceğine inanıyorum.Var olan değerlerimiz, Adalet, zülme karşı, güzel Ahlak, acıma duygusu,merhamet,eşit paylaşım, kemik siyasetten uzak durma, kibirsiz, nesli koru ma,meşru hakları her kese verme, yalandan, iftiradan beri ve dünyalıklar için kim seyi kandrmama ilkelerini bozmaya, yitir meye kimsenin paşa hırslı duygularına bırakılamaz.Vesselam.....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.