banner2

Her Şey Bir Kıvılcımla Başlar derler ya!.. Tıpkı öyle oldu...

Harran üniversitesi Öğretim üyesi Doktor Hüseyin Eriş Bey o kıvılcımı çaktı. Yeşil bir Urfa hayal etti. Hüseyin hocayı yakından tanırım. Hep güzel şeyler yapmak, memlekete faydalı işler yapmak için kafa yoran bir insan. Yaşadığı şehrin yeşillenmesini hayal etti. Bu hayalini sosyal medyada paylaştı.

Gazeteci Yazar Mehmet Emin Kuş bu güzel hayalin gerçekleşmesi için haberciliğini konuşturdu.

Sonra sahneye ömrünü Şanlıurfa’nın gençliğini eğitmeye adamış, hiçbir mevki makamı onu genliği eğitmeden alıkoymamış gönül insanı Eğitimci Yazar Mehmet Sarmış çıktı. Yeşil Urfa’yı “Yemyeşil” yaptı. Sonra kampanya daha da büyüdü ve devreye Yemyeşil Urfa Platformu girdi.

Dedik ya her şey bir kıvılcımla başladı.
Günden güne büyüyen kampanyaya Gazeteciler, yazarlar, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasiler ve en önemlisi halk sahip çıktı.

Burada bir parantez de Şanlıurfa Valisi için açmak lazım. Kampanyanın büyümesi için özel çaba sarfetti.

Kampanya o kadar büyüdü ki sesi Orman Bakanlığına kadar ulaştı. Bakanlık 11.11.11 diye bir kampanya başlatarak,  11 Kasım 2019’da 11 milyon ağacı toprakla buluşturmak için harekete geçti. Yem yeşil Urfa’dan ilham alan bu kampanya ile bir günde 11 milyon ağaç dikildi.

İlk başta bu kampanya bir saman alevi gibi büyür ve söner diye korkmuştum. Geçen gün Şanlıurfa’da oluşturulan Yemyeşil Urfa platformu yeni bir toplantı yaptığını görünce korkularımın yersiz olduğunun farkına vardım. Israrla devam eden bu ekibe ve gönülden destek olan Vali Abdullah Erin şahsında valiliğe teşekkür ediyorum.

Zeytin Temalı Ağaçlandırma Kampanyası kapsamında dikilen ağaçların bu yıl zeytin ağacı olması ayrıca önemli bir adım oldu. Zeytin ağacına ek olarak bölgede yetişmesi en kolay olan ağaçlardan biri olan İNCİR ağacının da dikilmesi lazım.

Şimdiye kadar sanki “ilerde canımız istediğine yakalımda işgal edelim” diye sadece çam ağacı ekilmiş. Bu ağaç oksijen dışında bölgeye ekonomik olarak hiçbir katkı sağlamamış, üstelik en küçük bir yangında büyük büyük alanlar yok olmuş. Çam ağacı dikilmesi ısrarından vazgeçilmesi bölge ekonomisi için önemli bir adım oldu.

Buraya kadar herşey güzel. Bir de mevcut ormanlık alanlarının işgal girişimleri var.

AĞAÇ DİKMEK ÇOK ÖNEMLİ AMA DİKİLİ AĞAÇLARIN KORUNMASI DAHA DA ÖNEMLİ!

Büyük emeklerle yetiştirilen ağaçlarında korunması dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.