banner2
Bir önceki yazımda Medeniyet ve medenilik konularını işledim bu yazımda Uygarlık aynı olsada az öz temas etmek istiyorum. Uygarlıkta bir medeniyettir.
Yazmak okumak iyi olsada asıl olan insanlık değerlerini hayata geçirmektir. Uygarlık denilince bazıları çıplaklık üryan gezmeyle, kimisi, Peçe çarşafla, kimisi ise sanat adı altında put dikmekle, kimisi savaş çığırt kanlığını anlıyor mücadelesini veriyor.
Teknoloji insanlığı imha değil Islah ediyorsa bir medeniyettir. Temiz hava, huzurlu yaşama, temiz çevre, şeffaf yönetimler, insana değer vermek, insanların istifade edeceği buluşları bulmak birer medeniyettir.
Ülkemizde insanların (Gençler)Spor müsabaka dallarının bir çoğundan madalya, bronz alıyorlar yer yerinden oynuyor. En üst kademeden tebrikler alınıyor. Bir ülke için bunlar güzel olabilir. Gönül isterdi ki, Ahlakta, Adalette, adil Paylaşımda, şeffaflıkta, doğrulukta, tıpta, insan hakları alanında madalyalar alabilseydik. Hinduların ineğe tapmalarıda kendilerine göre bir medeniyettir. Almanya'da 3 çocuklu işsiz ailelere Ayda 3 Bin Avro yardım veriliyormuş, yine Almanya'da bir bakanın oğlu devletın uçağını kendi şahsi adına kullandığı için bakan babası bakanlıktan istifa etmiş.
(Basından)Tunceli Belediye Başkanına kominist Başkan diyorlar. Tunceli'de Halk Ekmek 3 TL. Belediye başkanı halkla beraber çalışıyor. Çalışan işçisine en yüksek maaşı veriyor. Şeffaf çalışıyor Belediyede yolsuzluk kokusu gelmiyor. Başkanınkalaba lık korumaları,meddahlarıda yok bu yazdıkları ma ben medenilik diyorum. Bir toplumun uygarlık medeniliği; şehirleşme, alt yapı, temizligi, parkları, temiz havası, otoparkları, güvenliği, gençliği, Eğitimi sağlığı, yerel yönetim anlayışı, pazarı, sokak, çarşısı, binaların mimari yapısı, spor alanları, Üniversiteleri, Eğitim kalitesi, edip yazarları, sanatkarları, ile ölçülebilir.
Hele O İlin ilçenin ve kasabanın gençliği elinde okunacak kitap değil, her gencin elinde telefon varsa O toplum medeni değil, bedevidir.
Dünyayı insan için, tüm canlılar için yaşanmaz haline getirenler, yalanlarlarla egolarını tatmin eden sözde haktan, hukuktan, Demokrasiden, insan haklarından bahseden gaddar yönetim anlayışlarının failleri kiralık kalemleri, yağdanlık alkışla yıcılarıdır.
Onlara göre kim karşı çı kar uyuyanları uyandırır, eleştirirse vatan hainidir. kendileride vatan, Bayrak sever. Bir ülke düşünün her tarafını kör yılanlar sarmış, Eşşek Arıları, ölümcül sivrisinekler, Isırıcı sinekler, karıncalar, Çıyanlar, Sırtlanlar, Arslanlar, Ayılar, kurtlar her tarafı istila etmiş, taşlar bağlanmış kelpler salı verilmiş meddahlar uygarlıktan, Medeniyetten,çağ atlamaktan,adaletten bahsediyorsa, görenlere, yaşayanlara,çekenlere göre ise ilkelliktir.
Büyük Şehirler de yaşamak azap çekme mekanlarına dönmüş, Şehirlerde Arabalar insanlardan çoksa, köyden kente göç olmuşsa, ekmek kuyrukları, işsizlik kuyrukları Tren vagonları gibi dizilmişse, sokakları, parkları, durakları sigara izmaritleri ile dolu ise, böylesi topluma uygar okumuş toplum denir mi? Uygar olmak lafla hamasi nutuklarla değil, icraatla olur.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.