banner2
Öne Çıkanlar Ayşegül Yıldızdan boşanıyor mu? Türkiye Şanlıurfaspor ileri teknolojik Garcia

Son Dakika Haberi: Batman eski Belediye Başkanı Nejdet Atalay gözaltına alındı

 

Batman'ın Sason ve Kozluk ilçeleri kırsal kesimlerinde PKK'ye yönelik yapılan operasyonlar sonucunda elde edilen örgütsel doküman ve belgelerin incelenmesi neticesinde Batman il merkezi, Kozluk ve Sason ilçelerinde toplam 40 kişiye PKK'ye üye şüphesi ile soruşturma başlatıldı.

Şüphelenen 40 şahıs 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde 'ikna komisyonları' kurarak PKK'ye yardım ve yataklık ettikleri tespit edildiği belirtildi.

Batman Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Batman İl Jandarma Komutanlığınca 2015-2016 yılları arasında İlimiz Sason ve Kozluk ilçeleri kırsal kesimlerinde bölücü terör örgütüne yönelik icra edilen operasyonlar sonucunda elde edilen örgütsel doküman ve belgelerin incelenmesi neticesinde; Batman il merkezi, Kozluk ve Sason ilçelerinde 8’i kadın olmak üzere toplam 40 şahsın terör örgütüne üye olmak suçunu işledikleri yönünde kuvvetli şüphe oluşmuştur."denildi.

Bu kapsamda Sason Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, "Söz konusu 40 şahsın 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde sözde ikna komisyonları kurarak vatandaşlar üzerinde baskı uyguladıkları, vatandaşın özgür iradesinin seçim sandığına yansımasına engel oldukları BTÖ mensuplarına yardım ve yataklık ettikleri tespit edilmiştir. Toplanan deliler ışığında 20 Eylül 2016 tarihinde Batman il merkez, Kozluk ve Sason ilçeleri ile Şırnak ili Cizre ilçesinde toplam 39 adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonda aralarında DBP İl Başkanı, DBP ve HDP’nin bazı ilçe başkanları ile yöneticilerinin de bulunduğu toplam 35 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Diğer şüpheli şahısların yakalanma çalışmaları devem etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Batman eski Belediye Başkanı Nejdet Atalay gözaltına alındı

Öte yandan Batman eski Belediye Başkanı Nejdet Atalay 7 Haziran 2015 Miletvekili Genel Seçimlerinde 'ikna komisyonları' oluşturarak halka baskı uyguladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan zanlıların savcılıktaki ifadeleri üzerine ifadeye çağrıldı. Diyarbakır'dan Batman'a çağrılan Atalay, soruşturmayı yürüten savcılık talimatıyla gözaltına alındığı öğrenildi. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler:
PKK Operasyonu35 Gözaltı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.