banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Şanlıurfaspor

BDP İl Başkanı Yıldıztekin, Suruç Belediye Başkan Aday adayı oldu VİDEO

BDP İl Başkanı Halil Yıldıztekin, bugün parti binasında yaptığı basın açıklaması ile Barış ve Demokrasi Partisi’nden Suruç Belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Yıldıztekin, 2014 yerel seçimleri ile birlikte Kürt halkı ve demokratik çözümün tarafı olan tüm güçlerin bir referandum yaşayacağını ve kendisini Kürt kimliği içerisinde tanımlayan ve demokratik bir yaşamı amaçlayan her bireyin ve toplumsal kesimlerin bu seçimi barışın kalıcılaşmasının sınavı olacağını bilmesi gerektiğini belirtti.

Yerelden demokrasinin gelişeceği ve demokratik özerk yönetim anlayışının en fazla kurumsallaşacağı yerelseçimlerin dışındaki çevreleri katabilecekleri bir süreç olacağını vurgulayan Yıldıztekin, açıklamasında şunları kaydetti;

“Bu çevreler bugüne kadar farklı bir duruş içine girmiş olabilirler. Güçlü olanın yanında saf tutmuş olabilirler. Fakat bugün çözümü ve özgür yaşam sistemini inşa eden öncülüğün yanında partimizle birlikte demokratik yönetime katılmak isteyecekleri bir gerçekliktir.”

Yıldıztekin, sistem partilerine karşı her yerde demokratik ve özgür belediyecilik seçeneği olarak halkın karşısına çıkacaklarını ifade ederek, “Bu seçimlere elbette sayısal olarak yaklaşmıyoruz. Seçimler ve sayı eğer Kürt sorununun seçimine, özgür yaşamına, kendi demokratik tarzını geliştirmeye vesile olmuyorsa sonuç alıcı olarak değerlendirilmez. Seçimlerin bizim açımızdan başarısı Kürtler açısından yarattığı siyasal ve toplumsal sonuçların halka bir demokratik ve özgür bir statü kazandırılması ile ilgilidir. Bu seçimleri de bu anlayışla örgütleyeceğiz” dedi.

Yıldıztekin, yerel seçimleri ‘çözüm seçimi’ olarak gördüğünü kaydederek, “Partimizin dünya görüşünü ve paradigmasının özünü yerel demokrasinin oluşturduğu, demokratik özerk yönetimlere geçiş ve bu statünün yaşama yedirilmesinin daha çok yerel yönetimlerin çalışmasıyla olduğu inancı ve bilinciyle; Suruç Belediyesine aday adaylığımı koydum. Bu temelde Suruç’ta başta kadınlar olmak üzere gençler, tüm halkımız ve halklarımıza siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlara karşı parti tüzüğümüz ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile daha çözümleyici be kapsamlı projelerle hayata geçireceğime inanıyorum. Tüm Suruç halkımızın desteklerini bekliyorum” şeklinde konuştu.

30 Ekim’de sona eriyor

Bu arada Barış ve Demokrasi Partisi’nde belediye başkan aday adaylığı müracaatlarının 30 Ekim’de sona ereceği öğrenildi. BDP’de Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sadece Dr. Mustafa Gümüş’ün aday adaylığı müracaatının bulunduğu ve kamuoyunda da Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın ismi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için konuşuluyor.

 

Uğur Budak / Urfastar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.