banner2

  
Geniş bir konudur.Adı üzerinde sivil oldu ğu için, topluma yanaşması: etiketle, sim geyle,birilerinin taşaronu veya kafeste keklik degil, herkese eşit mesafede,sorunları ayırım yapmadan çözücü, yanlışa yanlış, doğruya doğru diyen, hiç kimsenin arka bahçesi olmayan,yol gösyeren,hak arayan sivil toplum elbisesini giydikten sonra kendi menfaatını düşünmeyen, keseyi, kasayı doldurmayan,yandaş lakabını elin tersi ileiten,kuruluşa ben Sivil toplum kuruluşu derim.

Ülkemizde çokça sivil toplum kuruluşu var. Sendikalar, vakıflar, Dernekler gibi. Bu kuruluşlar kanunlarla kurulmuş görevleri belirlenmiş, tüzüklerinde detaylar safahat halindedir.

Gerçekten bu kuruluşlar halisane sivil anlayışla çalışırsa Emeklinin, çalışanın, Asgari ücretlinin, fakir fukaranın, sorunlarla boğuşanların ilacı olurlar. Yaptığı hayırlı işlerden de sevap alırlar.
var olan STK.larından samimi ipoteksiz çalışanlar olduğu gibi, siysetcilerin,sermayenin taşeronluğunu yapan, beşli çete ünvanını alanlarda vardır. Hele STK.Adı altın da Siyasetçilerin, iktidarların, Karun gibi zenginlerin bal peteklerine konanlar ise,STK. Olamazlar.
Susuzlara su kuyusunu açanlar, yetim, dul, kimsesiz, fakir fukaya el uzatanlar bu işi yaparken siyaset malzemesi yapmayanlar, insanlardan alkış Irkçı yaklaşim değil, mevladan karşılığını bekleyenler ancak gerçek STK.Olabilirler.
Sendika derken,emekli, işçi,memur akla gelitr. Bu sınıf ların aldığı sefalet ücreti ortada. Alınan ücretler yoksulluğun ve açlığın altında. Yapılan zamlar derde deva değil, insanlar geçim sıkıntısı çekiyor. Lokmalar küçülmüş Akar yakıta, Elektriğe, doğal gaza, her gün zamlar geliyor.iktidar zamlara sağanak diyor demek beteri var. İktidar gelecek yılları bile ipoteğe almış, gelecek yılların zammı şimdiden belirlemiş,sendikalara sus payı verilmiş, emeğe değer vermemiş, insanı yaşatki, devlet yaşasın sloganı ters dönmüş,Yandaşlıkla,ekranlar,cerideler pembe tablolar çiziyor, işsizlik,yokluk, yol  suzluk,kayırmacılık, israf,adaletsizlik zirve yapmış, iktidar muhalefete muhalefet yapı yor.eleştiriyi hesap vermeyi kabul etmiyor her eleştirene devlet sopasını gösteriyor.
Kötü damgalarla damgalıyor. Sorunlara çözümde STK.lar suskun elini uzatan ayağını uzatamaz modunda. Sivil oluşumlar büyük bir güçtür yanlış gidişatlara yol gösterici olabilirler. Ancak nafile..
Umutlar kehanetle 23'lere odaklanmış. Ne ise, saldım çayıra mevlam kayıra dokunulmazlıklara do kunmamak dilsiz şeytanlıktır. Din marketlerini açarak Dinle bizi kandıranlara ses çıkarmayanlar narkozlu insan tipleridir.
Sosyal medyada gördüm Cenabetler gurubu basın açıklaması yapıyorlar yıkanmamak CÜNÜP gezmek için kamuoyu oluşturu yorlar batıl davasında sadıktırlar. Buda mutlaka ya bir dernek ya bir vakıftır.
Ya diğerleri milyonlarca üyesiyle suskun beyinler başkalarına ipotekli.Emek adı altında emeği sömürenler,Sermayeye üyelerini köleliğe reva görenler, haklarını mevsimlik değil, her zaman savunmayan lar,emek vermeyenler hak gaspçılarıdır. Bunlar velevki STK.Olsada vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.