banner2


Türkiye hükümetsiz ve belirsizlik bir ortamın sonunda yapılan 1 Kasım seçimler sonrasında sisli hava dağıldı. Artık hem hükümet belli ve bundan sonra hükümetin yapacaklarını konuşacağız. Bu sonuçların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.
AK Parti’nin bu seçimde aldığı yüzde 50’lik oy oranı herkesi şaşırttı. Bu sonuca AK partililer de inanmıyorlardı ama yaşananların bedelini ağır ödeyen vatandaşlar tüm mihraklara “dur” dedi. Vatandaşın son sözü de bu sonuçlar oldu.
Şimdi bu sonuçlar üzerinden herkes kendi muhasebesini yapacak. Özellikle aydın(!)lar biraz daha fazla muhasebesini yapacak. Fransız ekolunun kalıntısı düşüncelerle aydın olunamayacağı. Bu halkı anlamak için tepeden bakılamayacağının muhasebesini iyi yapacak. Bazıları bırakıp kaçacakmış. Yabacısı olduğu yerde durmaları bile hataydı bugüne kadar. Buralı olanların gidecek yeri yok! Burada yaşayıp fikren dışarıdan beslenenlerin beslendiği yerde yaşamaları daha uygun…
Kimisi de vatandaşa hakaret edecek seviyesizliğe düşüyor! Man kafalılar… Bu halk kime nasıl inanacağını, kimin ne derece doğru söylediğini iyi biliyor. Aydın(!) kafalar! siz gölge etmeyin başka ihsan istemez…
Partilere gelince… Her halde en büyük muhasebeyi muhalefet partileri yapacaklar. Vatandaşı neden inandıramadıklarının muhasebesini iyi yapmalılar. Artık herkesin elinde, dünyayı içine sığdırdıkları bir cihaz var. Her yerde her şeyi görüyor. Muhalefet vatandaşı neden inandıramadığını sorgulamalı. Eskisi gibi sizin her söylediğinize inanacak kitleleri bulamazsınız. Önce inandırıcı olacaksınız. Sonra inandırıcı konuşacaksınız… Eğer inandırıcı olamamışsanız burada suçu vatandaşa atmanın bir anlamı olmaz. O zaman bir dahaki seçime daha inandırıcı söylemler ve daha inançlı kişilerle yola çıkacaksınız. Ha bu seçim sonuçları da size ders olsun…
Bu arada seçim bitti. Herkes AK Parti’nin seçim vaatlerinin ne zaman nasıl yerine getireceğini konuşacak. AK Parti ekonomik vaatler daha inandırıcı ve yapılabilir vaatlerdi. Zaten halta bunun için AK Parti dedi. Ama burada işin sadece maddi boyutuna takılmamak lazım. Her gence bedava internet verebilir lakin genç bu internetle Amerikan menşeli sosyal medya ağlarına takılacak. Ham maddeyi vereceksiniz Amerikan işleyecek…
Türkiye başta olmak üzere İslam aleminin kendi sosyal ağı var mı? Bunu kim yapacak? İslam aleminde buna öncülük edecek olan yine AK Parti hükümetidir. İvedilikle sanal aleme el atmalı. Herkese bir mail adresi projesi vardı. MERNİS diye bir proje vardı. Kendi bilgisayar yazılımı olacaktı. Cep telefonu, yerli otomobil, vs.. elini çabuk tutmalı.
Bütün yazılı, sesli, görsel media değişiyor. Artık yazılı basını bekleyen yok. Her şey görüntülü ve anlık. Hatta sosyal medya üzerinden canlı yayın yapılıyor. Telefon ve her türlü iletişim ve bilişim yeniden şekilleniyor.. artık adreslere navigasyon aletiyle gidiliyor.. Coğrafi bilgi sistemleri devrede.. 3G 4G derken 5G kullanımda artık. Bu konularda hiçbir şey yapılmıyor değil elbette ama yeterli seviyeye henüz ulaşamadık. Daha çok koşmamız lazım. Çok geride kalmıştık. İleriye doğru mesafe almamız lazım.
Bütün tartışmaları geride bırakarak artık önümüze bakmalıyız. Yapılacak olan çok iç var.
Seçim sonuçları tatbikî birilerini çok üzecek.. Bunlar sadece içerideki muhalefet ve aydın(!) kılıklı kara düşünceliler değil! Bakın, İsrailli Prof. Efraim Inbar, sandıktan çıkan sonucu “İsrail’in bölgesel stratejik planlarını havaya uçurdu”ğunu söylemiş.
Seçim sonuçlarının bir kez daha hayır olmasını temenni ediyor. Bir sonraki yazıda buluşmak dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.