banner2


Türkiye Geneli havayı bilmem ama Şanlıurfa’da fazlaca bir seçim hareketliği yok. Kastettiğim hareketlilik anons araçlarının çevreye saçtığı ses kirliliği değil. Ya da bil boardları süsleyen rengarenk parti ve aday fotoğrafları değil tabi!
Vatandaşlarda geçmiş seçim sendromlarından olan siyasetçinin sözüne güvenmeme sendromu yaşanıyor. Bunun da en büyük etkisi yerel siyasetçilerin halka tepeden bakması ve en temel hizmetleri almada yaşadığı sıkıntıların etkisi büyük. En temel ihtiyaç olan su elektrik ve yol sorunlarının çözülmesinin ağır aksak yürümesi bu güven azalmasında büyük etkisi var.
Bir de sağ seçmenin yoğunlukta olduğu Şanlıurfa’nın rağbet ettiği AK Parti’nin her seçimde genel merkez tarafından tepeden inme adayların piyasaya sürülmesi ve halkın talepleri dikkate alınmamasının da bu ilgisizlikte etkisi var!
Bütün bu olmayan seçim hareketliliğine rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Topçu Meydanı’nda yaptığı toplu açılış törenine yüz binlerce Şanlıurfalının katılması hala AK Parti’nin ve Erdoğan’ın alternatifsiz olduğunun göstergesidir. Hala insanlarımızın AK Parti’den vazgeçmediğini gösterdi.
Şanlıurfalı biliyor ki 2003 yılında yaşanan Irak savaşında 8 Milyar dolar IMF’den borç para almak için ABD adına Irak’ta savaşa girecektik. “Amerikan için doğru olan bizim içinde doğrudur” diyen o günkü başbakanımız, Eğer ABD ile savaşa girmezsek büyük bir kriz yaşanacak diye topluma korku salıyordu.
Ama o dönemde iktidara gelen AK Parti bu ülkenin evladını ABD’ye paralı asker yapmadı. Ve IMF’den para almak yerine IMF’ye olan 25 milyar doları borcu da sonraki yıllarda ödedi. Hem de komşusunda savaş çıktığı halde…
Yine 2001 yılında yüzde elli devalüasyon yaşadı bu ülke! Bir gecede cebimizdeki paranın yarısı gitti. Borsa dip yaptı. Ekonomi diye bir şey kalmadı. Çok değil bu anlattıkların 30 yaş üstü herkesin şahit olduğu büyük bir çöküntüydü! O günden bu güne çok şey değişti.
Sağlıkta, eğitimde, ekonomide, yerli sanayide ve en önemlisi toplumsal barışta çok önemli adımlar atıldı.
İslami noktada yaptıklarını sayarsak bir yazı değil bir ansiklopedi lazım gelir. Başörtülü oldukları için sokaklarda yerde sürüklenen kızlarımız bugün Milletin vekili olarak meclisteler. Namaz kılmanın yasak olduğu Asker ocağında bugün kuranı kerim dersleri veriliyor. Dedim ya devrim niteliğinde adımlar atıldı.
AK Parti’nin Ülkemiz ve İslam dünyası için yaptıkları bunca güzel icraaten sonra insanlarımız ilk kez kendini iktidarda gördüğü bu partiden vazgeçmiyor. Vazgeçemiyor…
Ama…
Bugün gelinen noktada küçük hesaplar yapan sözüm ona AK Parti kimliğini taşıyanların bu kutlu davaya verdikleri zararın farkındalar mı? Küçük hesaplar, küçük menfaatler için bu milletin umudunu yok ettiklerini görüyorlar mı? Bu küçük hesap yapanların bu davaya verdikleri zararın vebalini taşıyabilecekler mi?
Her şeye rağmen bu seçimlerde Alternatifi olmayan AK Parti seçimi alır ama silkelenmeden bir daha seçime giderse o zaman işi zor!.. İçerideki menfaat şebekelerini alaşağı etmeyen AK Parti sadece kendisine değil, Arakan’dan, Somali’ye… Keşmir’den, Bosna’ya.. Filistin’den, Azerbeycan’a… Ve hatta Ülkemizde sürdürdüğü kardeşlik sürecine de zarar verir.
Büyük umutlar verdiği mazlum İslam âleminin hayallerinin de hayallerinin yıkılması da cabası…
Allah bizi bu günümüzden geri koymasın…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.