banner2
Öncelikle seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni seçilen tüm belediye başkanlarına ve meclis üyelerine başarılar diliyorum.
Herkes bilmeli ki, daha önce olduğu gibi, bundan sonra da; doğruların yanında, yanlışların karşısında olacağız...
Bildiğiniz gibi tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da uzun zamandır piyasalar çok durgun.
Esnafın hali pek iyi sayılmaz. Ticari sektörlerin tümü Çarkı çok zor çeviriyor. Birçok firma battı, bazıları batmanın/iflasın eşiğinde. Bazı firmalar kredilerle ve hatır gönül ile işi yürütüyor. Ancak bu nereye kadar sürer bilmiyorum?
Böyle devam ederse kısa sürede patlak verir. Küçük esnafın hali zaten perişan vaziyette. Hükümetin acil eylem planıyla pansuman değil de; ameliyat masasını kurması gerek!!
Urfa için konuşacak olursak; acizane bir önerim var.!
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa ekonomisine biraz canlılık getirebilir.
Şöyle ki;
Mesela eski otogarın/Piazza'nın üst tarafında ki Hızmalı Mahallesini İstimlak edip kaldırırsa, inşaat piyasasına büyük bir ivme/hareket vermiş olur. Ve dolayısıyla onlarca iş kolunun bağlı olduğu bir sektör olan inşaat sektörünün canlı olması; tüm Sektörlere katkı sağlayacaktır.
Bunun için tabi ki bütçe gereklidir. Ancak Büyükşehir Belediyesi bunu ilgili bakanlıklarla birlikte yaparak aşabilir.
En kısa sürede projesini hazırlayıp ilgili bakanlıklardan yardım isteyip gerekli bütçeyi sağlamalıdır.
Gerekli desteği alır almaz da, ivedilikle harekete geçmesi gerekir.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.