banner2

 

                        

 

Türkiye 12 Eylül’de Anayasa’daki bazı maddelerin değiştirilmesi için sandık başına gitti.

Seçimlerde AK Parti, Saadet Partisi ve BBP “evet” derken, CHP, MHP ve diğer birçok parti “hayır” için çalıştı. Güneydoğu bölgesinde büyük seçmen kitlesi bulunan BDP seçimleri boykot etti.

Seçimler yapıldı. “Evet”ler kazandı. Anayasa paketi değiştirilmesi kabul edildi.

Buraya kadar her şey kamuoyunun bildiği bilgilerdir.

Bunun bir de perde arkasında kalan durumu var. Şanlıurfa’da gece gündüz çalışan Şanlıurfa İl Teşkilatının çalışmaları göz ardı ediliyor.

Burada AK Parti İl teşkilatının azimli çalışmaları referanduma büyük etki yapmış, BDP’nin büyük baskı ve azimli boykot çabalarına rağmen seçime yüksek katılımla ve evet rekoru kırılmıştır.

 

Öncelikle seçimlere katılımı çok yüksek. 2007 cumhurbaşkanı için yapılan referandumda katılım oranı, hiçbir partinin boykot çağrıları yokken % 72 iken bölgede an az % 20 oy potansiyeline sahip BDP gibi bir partinin boykotuna rağmen katılım oranının sadece % 2 gibi bir düşüşle % 69,7 olması tamamen AK Parti İl yönetiminin başarısıdır.

Tabii ki, referandum sürecinde birçok STK’a Türkiye’nin parlak geleceğe kavuşması ve kirli geçmişi ile hesaplaşması için evet kampanyasına katılması, “evet”lere etkisi çok büyük oldu. ama AK Parti Teşkilatlarının her bir ferdi, hiçbir vatandaşı es geçmeden, yapılacak olan değişikliklerin insanımıza ve bölgemize katacağı faydaları anlatarak, hem boykotun etkisini kırdılar, hem de “evet” oranının yükselmesini sağladılar.

 

 

Doğu ve güneydoğu illerinde seçime katılım bakımında en yüksek katılımın sağlandığı Şanlıurfa’da büyük başarı sağlayan AK Parti İl Teşkilatının takdir edilmesi lazım. Güneydoğu’da bulunan ve baykotta önde olan illerin başında gelen Diyarbakır’ı es geçelim. Mardin ve diğer doğu illerini de es geçelim. Bakın DTP oylarının en düşük olduğu Gaziantep’te seçime katılım oranı % 72’de kaldı. Bu arada AK Parti İl Teşkilatı Takdir edilirken; demokrasi ve halk için, parti taraftarlığı yapmadan, “evet”te birleşen STK’lar da  unutulmamalı. Onlarda takdir edilecek bir özveri ile EVET’te birleştiler

 

İkincisi olarak referandumda kullanılan oyların % 94,4’unun evet yönünde çıkması da AK Parti İl teşkilatının çalışmasının büyük etkisi var.

Yüzde 94,4 evet oylarının Türkiye Geneli orana yansıması yüzde ikiye yakın bir orandır. Yani, Türkiye geneli çıkan % 58’lik evetlerin %2’si Şanlıurfa’nındır. Şanlıurfa STK’larındır. AK Parti Teşkilatınındır.

Belki gecikmeli bir yazı oldu; ama ben AK Parti İl Başkanlığına ve referandumda “evet” için gönülden destek veren STK’ların bu güzel ve demokratik çalışmalarının takdir etmeden geçilemeyeceği için kendimi bu yazıya mecbur hissetim.

 

Çalışan insan takdir edilmeli bu özel kişi de olur, tüzel kişi de olur. Bu ülke için, bu milletin geleceği için kim bir taş koyarsa tebrik edilmeli!..

Selam ve Dua İle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.