banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Miniklere hijyen eğitimi

BURSA- Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından başlatılan, “Suya Sabuna Dokunuyorum” projesi çerçevesinde Osmangazi Toplum Sağlığı Merkezi eğitmenleri, Osmangazi ilçesinde yer alan çeşitli okullara giderek el yıkama ve hijyen eğitimi veriyor.

Bireylere el yıkama alışkanlıklarını küçük yaştan itibaren kazandırma amacı güden proje kapsamında son olarak Mürüvvet Baş Anaokulu öğrencileriyle bir araya gelen eğitmenler öğrencilere el yıkama ve hijyen konusunda bilgiler aktardı.

Etkinlikte anaokulu öğrencilerine yemekten önce ve sonra mutlaka ellerini yıkamaları gerektiğini belirten Osmangazi Toplum Sağlığı eğitmenleri, daha sonra minik öğrencilere ellerini nasıl yıkayacaklarını gösterdi. Küçük yaştaki çocukların kirlilikten kaynaklanan hastalıkları çok çabuk kapacaklarını ifaden eden eğitmenler, öğrencilere bu yüzden ellerini temiz tutmaları gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili öğrencilere çizgi film ve videolarda izleten eğitmenler öğrencilerin eğlenirken öğrenmesini sağladı. Eğitmenler ayrıca tuvalet temizliği, saç bakımı ve dişlerin nasıl fırçalanması gerektiği konusunda da öğrencilere bilgiler verdi.

Etkinlik sonunda öğrencilere uygulamalı el yıkama eğitimi de veren eğitmenler, öğrencilerden ellerini sürekli yıkayacakları konusunda söz aldı.

Bursa Halk Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan “Suya Sabuna Dokunuyorum” projesi Osmangazi Toplum Sağlığı Merkezi’nin eğitim ve seminer destekleriyle çeşitli okullarda yapılacak etkinliklerle devam edecek. (Zeki Aras –İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.