banner2

Göreve gelmesiyle birlikte Harran Üniversitesinde pozitif bir etki oluşturan Rektörü Tahir Güllüoğlu, Rektörlük görevine gelmesinin 100 gününde yerel ve yaygın medya mensupları ile bir araya geldi.

Üniversitenin Osmanbey Kampüsünde düzenlenen toplantıda bugüne kadar yaptıkları ve bundan sonra yapacaklarını anlattı.

Önce toplantı ile ilgili birkaç not aktaralım, Toplantıya Basının ilgisi yoğundu. Birçok cemiyet başkanı yanı sıra ulusal haber ajans temsilcisi de salonda yerini almıştı.  Salon güzel hazırlanmıştı. Kurum personelinin basın mensuplarına yaklaşımı pozitifti. İlginin yoğun olduğu basın toplantısı slayt gösterimiyle başladı.

Üniversitede akademisyen, daha önce Genel Sekreterlik ve Rektör yardımcılığı yapan Rektör Güllüoğlu’nun kurumdaki sorunlarına hâkimiyeti çok iyiydi. Sadece sorunlarına hakim olmakla yetinmeden çözüm önerilerini de hazırladığını gördük.

İyi bir üniversitenin halk sağlığına vereceği öneme binaen önceliği hastaneye verdiğini gördük. Zira geldiği günden beri hastanedeki doktor eksikliğini gidermeyi öncelediğinden bugüne kadar baya yol aldığını gördük. Birçok doktorlar görüşmeler yapması ve onları üniversite hastanesine kazandırmak için çabalarını somutlaştıran bir müjdeyi de basın mensuplarıyla paylaştı. Hastane bünyesinde görevlendirmek üzere 22 doktor, 10 hemşire, 8 eczacı ve 5 diş hekimi için ilana çıkıldığını açıkladı. Bu doktorların göreve başlamasıyla kapalı olan bazı bölümlerin açılacağı ve açık olan bölümlerin de doktor takviyesiyle güçleneceğini açıkladı.

Yeni Bölümler İçin Girişimde Bulundu

Rektör Güllüoğlu; YÖK ile yaptıkları görüşmeler neticesinde; turizm İşletmeciliği, tohumculuk teknolojisi, web tasarımı ve kodlama, yazılım mühendisliği bölümlerini açmaya çalıştıklarını belirtirken, havelsan yazılım ar-ge merkezinin de Teknokent’te faaliyete başladığını söyledi. Havelsan yazılım merkezi ile birlikte Savunma sanayinin kalbi artık Şanlıurfa’da atacağını açıkladı.

Öğrencilere de Müjde Verdi

Harran üniversitesi yükseköğretim kalite Kurulu’ndan kurumsal Akreditasyon belgesi almaya hak kazanan 30 üniversiteden biri olduğunu söyleyen Rektör Tahir Güllüoğlu, daha önce kaldırılan bütünleme sınavlarınızı geri getirme kararını aldıklarını 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için yaz okulu uygulamasını hayata geçirdiklerini açıkladı. Ayrıca öğrencileri sevindiren bir haber de El-Battani kütüphanesi ve Vefa Kütüphanesinin sınav zamanlarında 24 saat açık kalacağını belirtti.

Basın toplantısında edindiğimiz hava Şanlıurfa’nın tek üniversitesi olan Harran Üniversitesi için daha güzel yarınlar ufukta görünmeye başlandı.

İnşallah Rektör Güllüoğlu’unun belirttiği gibi tarihin ilk üniversitelerinden olan ismi ile müsemma Harran Üniversitesi hak ettiği yerine kavuşacaktı. Bu hak ediş önce Şanlıurfa’ya sonrasında ülkemize bilimsel katkı olarak dönecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.