banner2

                                                 
İçerisinde bulunduğumuz mübarek ayı ibadet ve itaat ayı olmaktan çok eğlence ve süslü sofralar ayı olarak görmeye başladık.
Buna da özellikle yerel yönetimler ön ayak oluyorlar…
Halka hizmeti yapmak yerine belediyeyi sadece sosyal belediyecilik olarak algılayan bu yöneticiler, halkın arasında, halkın sorunlarını çözen olarak değil de iftar ve sahur programlarında yemek masalarında poz verenler olarak görüyoruz…
İftar ve sahur adı altında düzenlenen eğlence programları neyin nesidir?..  Bir de bu programlar için harcanan paralar da işin cabası… Bu milletin paralarını bu mübarek ayda oyun ve eğlence için harcamanın vebali var mı, yok mu? Herhalde buna ben değil bu programlarda doyasıya eğlenen din görevlileri verir!..
Yüce Allah buyuruyor:
Ey îman edenler! Oruç, sizden önceki (ümmet) lere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Olur ki (oruç ile) takvalığa erişirsiniz. (Bakara, 183)
Bu tür eğlenceler ile takvalığa erip ermediğimize siz karar verin… Biz erişemiyoruz. Lakin düzenleyenlerin erişip erişmediğini, açıklasalar  biz de öğreneceğiz!..
Bu mübarek ayı ve dini eğlenceye çevirenler için Allah sapıklık olarak nitelendiriyor.  Yüce Allah: “(Ya Muhammed!) Dinlerini oyun ve eğlence edinen ve dünya hayatı kendilerini aldatan kimseleri (sapıkları, bana) bırak. (En’am, 70)” diyor.
Yine Kur’anı kerimde Allah, dinlerini eğlenceye çevirenleri dost edinmeyin diyor. “Ey îman edenler! Sizden önce kendilerine kitab verilenlerden dininizi eğlence (aşağılama) ve oyun edinenleri dost edinmeyin. Eğer gerçek mü’minlerden iseniz, Allah’tan korkun (dininizi eğlence ve oyuna dönüştürmeyin)! (Mâide, 57)”
Her gün sahura kadar Şehrin her bölgesinde program düzenleyen yerel yöneticiler, bu programlarla şimdiye kadar kaç kişi takvalığa erişti acaba? Bu programlar için elbette programa katılan din görevlilerinden fetva alınmıştır. Ben din görevlisi olmadığım için fetva verme yetkim yok!..
Şimdi hocalarımız kamu malını pervazsızca harcayanlar hakkında konuşmak yerine Hasanpaşa Camii çocukların suya girmesi, camii içerisinde yatmanın caiz olup olmadığını araştırıyorlar…
Sahi Ramazan ayı eğlence ayı mı? Ya da bu düzenlenen bu programlar eğlence programı mı? Ben bilmiyorum. Bilenler beri gelsin!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.