banner2

Rebiul Evvel Ayının 12.'de Ahirzaman peygamberinin Veladet (Doğum) günüdür Müslümanlarca her Yıl idrak edilir. Mevlütler okunur. Vaazlar verilir. Etkinlikler düzenlenir. Ancak sömürü amaçlı Diğer Doğum günleri ,Anneler, babalar, sevgilile rgibi bile Müslümanmanlarca revaç bulmuyor.

iki cihan serverinin doğumu kisra saraylarının yerle yeksan, sava golünün kurumasına vesile olmuştur. Mecusilerin taptıkları Ateşler sönmüş, Mekkede bir yıldız doğmuştu.  Efendimiz (SAV.)

Mekke toplumunda Şirk düzeni vardı.Cahiliye adetleri her tarafı sarmıştı. Kabe'de 360 Cansız put vardı. İbadet maksadıyla herkes onlara tapardı. Şimdi Müslümanlarda canlı putlar var onlara tapılıyor. mekke toplumunda zina, faiz, zulüm, adaletsizlik vardı. bunları anlatan meddahlar bile mevcuttu. İslam beldelerinde işlenen cinayetler, cahiliye adetleri, bunları savunan meddahlar O, Cahiliye dönemine rahmet okutuyor. Fazlası işleniyor.

Efendimizi en güzel anlatan ilahi kelamdır. Mevlamız buyurur. "Ey Peygamber!Biz seni bir şahit,bir müjdeci,bir uyarıcı,Allahın izni ile kendi yoluna çağıran, bir davetçi ve aydınlatan bir kandil olarak gönderdik." (Ahzap süresi 45.46 Ayetler. "Habibim deki, Allahı seviyorsanız bana uyunki, Allah da sizi sevsin." Ali İmran süresi Ayet: 31.

Efendimiz (SAV) de "Allahı Rab, İslamı Din ve Hz.muhammed'i de Peygamber olarak kabul eden kişi imanın tadını almıştır." İbni Hanbel.1.208 Efendimizden insanlığın alacağı çok dersler vardır. Hırsızlık yapan kızım Fatima'da olsa ceza uygularım diyen Adalet timsalidir. En güzel Ahlak onun yaşayışında aranmalıdır. Hayatı boyunca zalime karşı, mazlumdan yana olmuştur. Küfürle Cihad etmek onun vazge çilmezidir. Dünyadan göçmeden önce Mekkede irat ettiği Veda hutbesi, insanlık için insan hakları be yannamesidir. Başka yerlerde çıķış, Kurtuluş aramak beyhudedir.

Veda hutbesinde; "Ben size iki şeyi emanet bırakıyorum bunlara sarılırsanız kurtulursunuz, sarilmazsanız rezil, zelil olursunuz O, iki emanet biri Allah'ın kelamı Kuran'ı ke rim, diğeri ise benim sünnetimdir" Buyurmuş.  Acı tabloyla Ümmet ikisindende kopmuştur. Acı meyveleride cühela yığınları köle gibi çalışmadır. Ac kalma ,zelil hayat sürme, Namerde muhtaç olmadır.

Efendimizin Ümmete en büyük hediyesi onun sünnetidir. Sünnet denilirken Sadece: sakal, sarık, Cübbe, Misvak, Takke değildir. Sünnet; yaşam alanlarımızın hepsini kuşatmalıdır. Siyasette, Adalette, Ticarette, Eğitimde, evlilikte, düğünlerde de Sünnet mutlaka olmalı ve uygulanmalıdır.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Birleşmiş Milletler genel kuruluna hitap ederken, kuranın insanlığa kurtuluş mesaji ile başladı konuşmasına, tebrik ediyorum.

islama göre savaş yapılırken, kaide kural vardır. Mabedler (Cami, kilise)Kadınlara, çocuklar, yaşlılara, Din adamlarına (İmam Papaz)  Ekinlere, meyveli ağaçlara zarar vermeme dokunulmazlıkları vardır. Vahşileşmiş kemirgen, somürgenlerin hepsi savaşlarda en çok saydıklarımı imha ediyorlar zarar veriyorlar. Bunlara medeni denir mi? Kurtuluş Kur'an ve sünnette, Alemlere rahmet olarak gönderilen gerçek lider efendimizin ilkelerinde.. Şefaat Ya Resulallah.....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.