banner2


Mahluklar içinde en kıymetli var lık insandır. Dünyada insan olmazsa Dünyanın ne kıymeti olur. İnsan Dünyanın süsüdür. Diğer varlıkların efendisidir. Eşrefi mahlukattır. Dün yarlıklar insanın emrindedir. insan insan için vardır. insanı diğer varlıklardan ayıran özellik Akıldır. Aklı olmayanın sorumluluğu, hesabı da
yoktur. Ancak Kuran'nın ifadesi ile bazen insan hem cahil hemde zalimdir.

Nefsine, Şeytana, Şehvetine, şöhretine uyandır. Doğru yoldan kayandır.Bazen Rabbine karşı isyan bayrağını çekendir. Dünya perest olunca Ahireti, hesap vermeyi unutandır.

İnsan dünyada milyarder olmak için helal haram demeden çaba gösterir. Hiç bir zaman Ahiret milyarderi olmayı aklından geçirmez. Başına bir musibet gelince, hasta olunca, ölüm çatınca veya ölenleri görünce bir nebze silkinir ancak iş işten geçmiştir.

Müslüman hem dünya hemde Ahiret için çalışandır Dünya için çalışınca sayı Meşru olmalıdır. Kul hakkı üzerine geçirmemelidir. Allah'ın sonsuz nimetlerine karşı çoğuzaman Nas nankördür. Evlilik bir nimettir. çocuk, Anne, Baba en büyük nimettir.

Dünyada var olmak Meşru zevkleri tadmak nimettir. Yaşamak her insanın hakkı iken, teknolojiyi,sermayeyi ellerinde bulunduranlar 8 Milyarlık insanın yüz de %80nini açlıkla, cehaletle, savaşlarla,Irkçılikla,sindirmeyle, korku ile köleliğe mahkum etmişlerdir. 8.Milyarın %20 si mutlu, putlu, katlı yatlıdır. Adalet yok, adil paylaşım hiç yok, üretim yok, istihdam yoklukla geçinme mazlumun kaderi olmasa gerek. Üstad bediuzzaman (Erradi biddarari la yunzeru leh.) 
"Kendi zararını isteyenlere acıma olmaz." Buyurur, sorgulamayan toplumlara işaret ediyor.

Amerika Rusya liderini savaş suçlusu ilan ediyor.Savaş suçlusudur da, kendisi sanki Irakta, Suriyede, Yemen'de, yavrusu İsrail Filistinde savaş suçu işlememiş. Adaletin olmadığı bir Dünyada yaşıyoruz. Devlette yönetimi, yönetilenlerce elealmak büyük bir nimet aynı zamanda ateşten bir gömlektir. Görevi,yetkiyi ele
aldıktan sonra yönetilenleri yanıltmak, yüksek zam ve haksız vergilerle inim inim inletmek, alım gücün de sıkışan, çıkmaza giren yönetilenlere karşı gaddarlık nankörlük değilmi?

Görevi kötüye kullanma, Kul hakkına tecavüz sayılmaz mı? Son günlerde kutsal kitabımız Kuran'a saldırılar oluyor. Haklı olarak halk ve devlet erkanı tepki gösteriyor. Halkça mitingler yapılıyor kahrolsunlar kınamalar yeri göğü inletiyor. Gavur gavurluğundan vazgeçiyormu?

Hayır ne yapmak lazım müeyyide en az basiti elçiliğini göndermek.İşte bu zor. Kutsalımıza uzanan eller kırılsında, Kuranın fiziki yapısına saldırıyı ben de lanetliyorum. İslam ülke ve toplumlarında yöneten ve yönetilenler Kura nın içeriğine ne kadar vakıf ve bağlı. Siyasette, Ticarette, Hukukta Paylaşımda Müslümanlarca saydıklarım yapılmıyorsa kurana saygısızlık değil mi? Sorumluluklar bir bütündür. Ey Nas! Nimetlere karşı nankör olmayın....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.